×

Boldog szülinapot Giorgio Armani! 10 kedvenc gondolat a tervezőzsenitől

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 11.

Az olasz divatlegenda ma ünnepli 89. születésnapját. Íme 10 mondat, amelyek sejtetik, hogy miért nem járt el soha az idő Giorgio Armani felett, akitől a mai napig van mit tanulni.

Akárcsak a divat, amit képvisel, ő maga is elegáns, kimért, szűkszavú és csendes. Pont olyan, amilyennek a luxusnak is lennie kell, és amely harsogás nélkül is tudja, hogyan hagyjon nyomot. Giorgio Armani nem vész el haszontalan vagy hízelgő szónoklatokban, de amikor úgy dönt, hogy megszólal, aprólékos pontossággal tör a lényegre. A piacenzai tervező ma 89 éves, több mint 50 évet élt a divat olümposzán, amelynek vitathatatlanul ő az egyik legnagyobb királya.

Giorgio Armani – a 10 legértékesebb gondolat

„A jelzők, amelyekkel emberként és tervezőként is azonosulok: precíz, kényes, szigorú, hajthatatlan, hűséges, állandó, határozott, szenvedélyes. A divat, amit kreálok, a viselője iránti tiszteletből születik. Abból a gondolatból, hogy olyan stílust hozzak létre, amely képes tartósan fennmaradni, miközben az idő múlásával fejlődik.”

„Amit csinálok, annak nyolcvan százaléka fegyelem. A többi a kreativitás.”

„Nem a hírnév az, ami erre az útra terelt. A pénz sem, mert azzal nem lehet eleganciát vásárolni. Az alkotás, a dolgok készítése: ez az, ami mindig is motivált.”

„Három nagyon egyszerű szabály van. Az első, hogy elég jól ismerd magad ahhoz, hogy ne kelljen álcát viselned. A második, hogy tudd, mit és mikor viselj. A harmadik, hogy soha ne hagyd, hogy a ruhák viseljenek téged. Te vagy az, akinek viselned kell azokat.”

A stílus nem arról szól, hogy észreveszik, hanem arról, hogy emlékeznek rá.

„Szeretem azokat a dolgokat, amelyek jól öregednek. Amelyek nem avulnak el, amelyek kiállják az idő próbáját.”

„A stílus a helyes egyensúlyról szól aközött, hogy már tudod, ki vagy, mi működik neked, és hogyan akarod még fejleszteni a személyiséged. A ruhák ennek az egyensúlynak a kifejeződései.”

„A luxus törvénye nem a hozzáadás, hanem az elvétel.”

„Meggyőződésem, hogy az egyszerűségben rejlik az erő. Az egyszerűség soha nem a kiindulópont, az mindig a cél.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Giorgio Armani (@giorgioarmani) által megosztott bejegyzés

„Az évek során bebizonyítottam, hogy a szexi nem az, amikor mindent közszemlére teszünk. Csak sugallni, elfedni és felfedni, sejtetni anélkül, hogy bármit is megmutatnánk.”

„Az ostobák sosem elegánsak. Az intelligens emberek viszont még két rongyos ruhában is képesek logikusan öltözködni, ezért mindig elegánsak.”

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Giorgio Armani (@giorgioarmani) által megosztott bejegyzés

Cover: © ANDREAS SOLARO//GETTY IMAGES