×

3 „limonádé” könyv, ami tökéletes a nyári kikapcsolódáshoz

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 14.

Legyen szó tengerparti pihenésről, ebéd utáni sziesztáról vagy esti bekuckózásról, a nyár egyik elhanyagolhatatlan kelléke egy jó kis „limonádé” könyv.

Egy soundtrack és egy szerep az új Barbie filmben, egy Versace-kollekció, egy készülő harmadik album és most egy könyvklub. Vajon van bármi, amihez Dua Lipa nem ért?

Személy szerint ilyenkor nyáron sokkal több időm van olvasni, mint az év többi részében. Kelés után fél-egy óra, miközben elkortyolgatom a reggeli kávémat, vagy munka után a Duna-partra kiülve kikapcsolni egy kicsit, de a Balatonnál vagy egy tengerparton napozva az igazi! Könyvek terén igen változatos az ízlésem, általában az évszaktól is függ, hogy mihez nyúlok a könyvespolcomon vagy a boltokban. Ősszel és télen thriller vagy krimi, tavasszal és nyáron pedig egészen biztosan egy „limonádé” könyv a befutó nálam. Ebben a cikkben összegyűjtöttem három olyan könyvet, amik tökéletesek a nyárra, és teljes szívemből ajánlom nektek!

Emily Henry: Strandkönyv

Már rögtön az elején említeném az egyik kedvenc írónőmet, Emily Henryt. Henry könyvei nem a tipikus, már jól megszokott romantikus könyvek. Nyilván a romantika ugyanúgy megvan bennük, de ennél sokkal mélyebb és összetettebb dologról szólnak. Mindig valamilyen traumát dolgoz fel, de ezt olyan módon teszi, hogy egyáltalán nem érzed rosszul magad tőle, nincs meg az a nyomasztó érzés. Henry karakterei viccesek, szerethetőek, a problémáikkal együtt érzel, sajnálod őket, és sokszor azt kívánod, bárcsak segíthetnél nekik. 

„limonádé” könyv

A Strandkönyv két íróról szól, Januaryről és Gusról. January egy végtelenül romantikus lélek, aki úgy beszéli el a saját életét, mintha egy sikerfilm hősnője lenne. Gus azonban ennek a szöges ellentéte: történeteiben kinyírja az egész szereplőgárdát. Két szomszédos tengerparti házban töltik a nyarukat, és mind a ketten alkotói válságban szenvednek. Ekkor jön a remek ötlet, hogy kössenek fogadást! Műfajt kell cserélniük, és az nyer, akinek a könyvét előbb kiadják. 

Emily Henry Strandkönyve egy olyan romantikus regény, amin az olvasók sokat nevethetnek, de azért legyen a közelben egy zsebkendő is, ugyanis jó esély van egy kis pityergésre is!

Carley Fortune: Minden elmúlt nyár

Ezt a könyvet még tavaly nyáron olvastam eredeti nyelven, és imádtam minden egyes oldalát. Talán feltűnik egy minta nektek, hiszen Emily Henry könyve, valamint a Minden elmúlt nyár is igen felkapottak voltak TikTokon. Én is pontosan így találtam rá Fortune alkotására. Ismét egy mélyebb történettel állunk szemben, a karakterek szenvedését itt is teljes mértékben átérezzük, és tűkön ülve várjuk, hogy kapcsolatuk helyreálljon. 

„limonádé” könyv

A történet főszereplői Persephone Fraser és Sam Florek. Percy gyerekkorában minden nyarát Barry’s Bay-ben töltötte, ahol Sam és családja lakott. A két szereplő között azonnal kialakul egy szoros barátság, ami szépen lassan átalakul valami mássá. Azonban az élet szeret ilyen helyzetekben közbeszólni, és Percy és Sam kapcsolata darabjaira hullik. Később aztán pár év elteltével Percy visszatér a tóhoz Sam édesanyjának temetésére, és hiába távolodtak el egymástól, a vonzalmuk tagadhatatlan. Innentől kezdve egy olyan történetnek lehetünk szemtanúi, ahol a karakterek próbálnak megküzdeni a múltbeli döntéseikkel, harcolnak a saját gondolataikkal, és igyekeznek mindent helyrehozni. 

A Minden elmúlt nyár ugrál a múlt és a jelen között, de egyáltalán nem zavaró, sőt így lesz igazán teljes a kép az olvasók számára. Carley Fortune regénye egy elsöprő erejű történet a szerelemről, valamint az emberekről és döntésekről, amik örökre megváltoztatják az életünket.

Rachel Lynn Solomon: Ex Talk Szerelem első szakításra

És egy újabb TikTok által felkapott könyv, milyen meglepő! De ismét egy szórakoztató és romantikus történetről van szó, amelyben több traumát is fel kell dolgozniuk a szereplőknek. Ezt a könyvet nemrég fejezetem be, és gondolkodás nélkül 5/5-re értékeltem. Az oldalak csak úgy lapoztatták magukat, és szerintem három nap elég volt ahhoz, hogy befejezzem. 

„limonádé” könyv

Az Ex Talk a rádiózás világába repít el minket, ami számomra újdonság volt, korábban még sosem olvastam semmi ehhez hasonlót, és a rádiózással sem vagyok annyira tisztában. Szóval ez a témaválasztás csak még jobban felkeltette az érdeklődésemet. 

A főszereplő, Shay Goldstein már tíz éve Seattle egyik rádiós csatornájának a producere, imádja munkáját, más szakmát el se tudna képzelni magának. Azonban ott van ő is, Dominic Yun, a fiatal riporter, az állomás legfrissebb munkatársa, és Shay legnagyobb versenytársa. Miközben a csatorna a fennmaradásért küzd, Shay-nek támad egy különleges műsorötlete, amit a főnöke lelkesen fogad és azonnal jóvá is hagy. Az ötlet a következő: az Ex Talk című műsorban két egykori partner adna élő adásban kapcsolati tanácsokat a hallgatóknak. Shay főnöke úgy dönt, hogy Shay és Dominic kiváló műsorvezetők lennének, hiszen már amúgy is elég feszült a kapcsolatuk.

A páros a kezdetekkor nem fogadja túl jól az ötletet, de nincs más választásuk, hiszen a rádió fennmaradása a tét! A műsor igen nagy sikerre tesz szert, amire őszintén senki sem számított. Menet közben Shay és Dominic kapcsolata szép lassan átalakul valami komolyabbá és mélyebbé, de ahhoz, hogy teljesen megismerjétek a történetüket, el kell olvasnotok a könyvet! Ígérem, nem fogtok csalódni!

Borítókép: Unsplash

Képek: Kiadók oldala