×

Platformszandál – így válaszd ki a megfelelőt a nyári hónapokra!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 07. 26.

A platformszandál az utóbbi években rendkívül népszerű vált a nyári cipők között. Ennek több oka is van, hiszen nemcsak esztétikailag, de praktikum szempontjából is a legjobb szandálok közé tartoznak ezek a lábbelik.

Miért is jó a platformszandál?

A magasított talpak elképesztő sok előnnyel rendelkeznek. Ez garantálja azt, hogy vélhetően jó sokáig divatban maradnak, de még az is lehet, hogy bekerülnek az örök darabok közé. Miért? Mert a platformszandál a magasított talpának köszönhetően sokkal kényelmesebb, mint a hagyományos szandálok. Úgy tud magasítani és nőiesen csinos lenni, hogy nem társul hozzá súlyos lábfájdalom. A hagyományos magas sarkú szandálokkal ellentétben a platformszandálok ugyanis jóval kényelmesebb talpállással rendelkeznek, hiszen a magasítást itt a vastag talpak is adják. Ezért már egy telitalpú vagy lapos talpú platformos szandál is elképesztően nőies, és remekül áll mindenféle szetthez. Ezen kívül a platformok kevésbé kényelmetlenek a nagy kánikulában is. A vastag talpak ugyanis garantálják azt, hogy a felforrósodott aszfalt ne érje a lábunkat közvetlenül. A vékony talpú cipőknél ugyanis nem csak azt érezhetjük ilyenkor, hogy átforrósodik a talpunk, de általa a bőrünk is érzékenyebb lesz, ami csúnya vízhólyagokat okozhat. A platformtalpak viszont megvédik lábunkat az ilyen problémáktól. Ezen kívül a poros területeken vagy épp a homokos tengerparton is nagy hasznukat vehetjük, hiszen „pár centivel a föld felett járva” a homok nem fog minket zavarni a járásban.

Platformszandáltrendek 2023-ban

Az idei platformszandáltrendek igencsak változatosra sikerültek. Egyrészt visszatértek a hetvenes és a kétezres éveket idéző modellek, amelyek között egészen hangsúlyos darabokat is találunk. Ugyanakkor megjelentek a kifejezetten modern darabok, amik letisztult minimalizmusukkal futurisztikus hatást adhatnak a szettünkhöz. Ezen irányzatok mentén pedig különféle trendi szín- és formaváltozatok születtek. Például a fémes szandálok még mindig hódítanak, ahogyan az espadrilles modellek is. Az idei év nagy befutói között pedig a vaskos kockasarokkal rendelkező magas sarkú platformszandálok is megjelentek, amiket jól tudunk kombinálni a szintén most divatos dzsungelmintás maxi- és miniruhákkal is.

Ezeken kívül választhatunk a klasszikus színek és formák közül, de nézhetünk például egy vagány fatalpú szandált is a Lasocki vagy Sergio Bardi tervezésében, amelyeket a CCC üzleteiben találhatunk meg. A cipőket személyesen is felpróbálhatunk a CCC valamelyik magyarországi üzletében, vagy a pontos online méretek segítségével kiválaszthatjuk a webáruházban a tökéletes darabot – kényelmesen, otthonról.

Ezek a fa talppal rendelkező modellek univerzálisan viselhetőek bohémabb és félelegáns szettekhez is, ezért mindenképp érdemes beszerezni egy darabot belőlük. Főleg azoknak, akik többféle stílust szeretnek kombinálni vagy viselni, illetve egy univerzális szandált keresnek!