×

Kendall Jenner lett a Stella McCartney téli kollekciójának az arca

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 08. 27.

Kendall Jenner a tökéletes lovaslány a Stella McCartney ’23-as téli kampányában!

Lehet, hogy Kendall Jenner már nem rendszeres szereplője a kifutóknak – főleg azért, mert a mentális egészségének előtérbe helyezése miatt a háttérbe vonult egy kis időre –, de ha a divatról van szó, még mindig tudja, hogyan kell nagy pillanatokat szerezni. A legújabb? Ő Stella McCartney 2023-as téli kollekciójának arca (és teste)! A kampány a „Horse Power” nevet kapta, és a franciaországi Camargue Salt Flats-ban forgatták az ikonikus Harley Weirrel. A kampányban a szupermodell a régió híres fehér pónilovai mellett (és azok tetején) modellkedik.

Tudtam, hogy az idei szezon Stella-lányának ugyanúgy kell szeretnie a lovakat, mint nekem. Kendall gyerekkora óta lovagol, akárcsak én, és saját farmja van; látszik, hogy milyen jól érzi magát ezeknek az érzékeny teremtményeknek a közelében, és a lovak is jól érzik magukat vele.

– magyarázta Stella. 

Stella McCartney

Kép: Stella McCartney Winter 2023

„A lovaknak olyan erejük van, amit az emberek aligha érthetnek meg” – mondta Kendall a Glamour UK-nak. „És bár nem tudok közvetlenül kommunikálni velük, úgy érzem, hogy azok, akiket gondoztam, mindig is ezt az erőt adták nekem. Remekül emlékeztetnek arra, hogy az anyatermészet mélyen legbelül mindannyiunkkal kapcsolatban áll.”

Lessünk be a kollekció mögé!

A lenyűgöző képeken Kendall a kollekció néhány kiemelkedő, úttörő anyaginnovációból készült darabját viseli. A krokodil hatású bőrszerű táskák almahulladékból készültek, a lovaglócsizmák pedig szőlőhulladékból. A kollekció számos kiegészítője is a gombák micéliumából készült, amely a gombák teljesen természetes és körkörös mellékterméke. Ezek a termékek képesek új anyagokká újrahasznosulni, vagy tápanyagként visszakerülni a földbe.

A kiegészítőktől eltekintve és nem csak az etikus fejlődés iránti elkötelezettségét, hanem a márka átláthatóságát is bizonyítva kiderült, hogy ez a ready-to-wear kollekció 92%-ban tudatos anyagokból készült, így ez Stella eddigi legfelelősségteljesebb téli kollekciója.

A lósuttogó és lómentő Jean-Francois Pignon aki lovakat nevel és képez át, hogy fizikai kontaktus nélkül kövessék az utasításokat segítségével a pónik a képeken visszautalnak Stella 2023-as őszi/téli párizsi kifutójára. Ugyanis azon bemutatón Jean-Francois hét pettyes szürke lovat vezényelt, minek következtében azok átgaloppoztak Franciaország legrégebbi lovasiskolájának, a Manège de L’École Militaire-nek a homokos lovardáján.

Stella McCartney

Kép: Stella McCartney Winter 2023

A kezdetekben néhányan megdöbbentek a táncoló lovak láttán, és megkérdőjelezték egy ilyen bemutató etikusságát. Azonban nem kell különösebben olvasott divatrajongónak lenni ahhoz, hogy tudjuk, Stella McCartney és az állatetika kéz a kézben járnak.

Végül is, ha az iparágban valakiben meg lehet bízni az állatokkal való bánásmódjában, akkor az Stella McCartney, aki márkája 22 éve alatt soha nem használt bőrt, tollat vagy szőrmét, és mind saját, mind márkája nyilvános platformját annak szenteli, hogy a gyártóktól és tervezőktől kezdve a stylistokon át a vásárlókig mindenkit tájékoztasson az állatmentes szövetalternatívákról. Stella így nyilatkozott Jean-Francois-ról:

A Jean-Francois-val és gyönyörű vadlovaival való együttműködésen keresztül meg akartam mutatni, hogy egy ekkora állattal is lehet kapcsolatot létesíteni. Egy vadállattal, amely eggyé válhat veled. Ez olyan, mint egy ajándék, amit a természet ad nekünk. Csodálom Jean-Francois-t amiért megmutatja, hogy lehetséges a szeretet, a tisztelet és a bizalom ember és ló között.

Mi elképesztően várjuk a kollekció megjelenését, és innen is gratulálunk Kendallnek és Stellanak a közös munkáért!

Képek: Glamour UK