×

Sarah Burton távozik az Alexander McQueentől

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 09. 13.

Az Alexander McQueen bejelentette, hogy Sarah Burton több mint két évtized után – ebből tizenhárom évet töltött a márka kreatív igazgatójaként – távozik posztjáról. 

Kendall Jenner a tökéletes lovaslány a Stella McCartney '23-as téli kampányában!

A Kering, a márka anyavállalata közleményben tudatta, hogy szeptember 30-án, a párizsi divathéten debütáló 2024-es tavaszi bemutató lesz Burton utolsó kollekciója a divatháznál.

Szeretnénk kifejezni mérhetetlen hálánkat Sarah-nak, amiért ilyen fontos fejezetet írt az Alexander McQueen-ház történetében. Sarah hozzájárulása az elmúlt 26 év során kitörölhetetlen nyomot hagy maga után.

– írta Gianfilippo Testa, az Alexander McQueen vezérigazgatója. 

Sarah Burton a következőt nyilatkozta a divatháznál való munkásságáról:

Nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértem, és az Alexander McQueen hihetetlen csapatára. Ők a családom, és ez volt az otthonom az elmúlt 26 évben. Szeretném megköszönni Francois-Henri Pinault-nak, hogy hitt bennem és felajánlotta nekem ezt a csodálatos lehetőséget. De mindenekelőtt Lee Alexander McQueen-nek szeretnék köszönetet mondani. Olyan sokat tanultam tőle, éppen ezért örökké hálás leszek neki. Alig várom a jövőt és a következő fejezetemet, és mindig magammal fogom vinni ezt a kincset érő időszakot.

Sarah Burton és az Alexander McQueen története

A brit származású tervező 1996-ban csatlakozott először az Alexander McQueenhez, amikor a tekintélyes Central Saint Martins College-ban folytatott szakmai gyakorlatán vett részt. A diploma megszerzése után visszatért a márkához, és az alapító egyik legszorosabb munkatársa lett. Két évvel később kinevezték a női vonal vezető tervezőjének.

A márka alapítója, Lee Alexander McQueen 2010-ben bekövetkezett tragikus halálát követően Burtont nevezték ki utódjául, és ő vitte tovább úttörő örökségét.

Miközben búcsút veszünk ettől a rendkívüli partnerségtől, a divatvilág izgatottan várja az új kreatív igazgató bemutatását, aki továbbviszi az örökséget.

Íme néhány a brit tervező ikonikus darabjából: