×

Mi az a dry bushing, és milyen előnyei lehetnek a testünkre?

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 09. 25.

A dry brushing, vagyis szárazkefemasszázs előnyei azonnal és hosszú távon is érezhetőek. Elképesztő érzés, ráadásul selymesen sima bőrt és ragyogást eredményez.

Bár a nyárnál nincs is jobb időszak a hűsölésre, valójában a jég egy egész évben használható bőrápolási stratégia. Azon kívül, hogy természetes sminkalapként funkcionál és új magasságokba emeli az arccsontokat, a jégkocka számos kiváló arcápoló és sminkes titkos fegyvere.

Hallottál már valakit a szárazkefemasszázsról áradozni, és közben elgondolkodtál azon, hogy mi is ez pontosan? Ez az évszázadok óta tartó szépségrituálé nagyon felkapott lett az elmúlt időszakban a testradírozás világában, és ez lehet a kulcs a ragyogó, egészséges bőr megteremtéséhez. Lentebb összegyűjtöttünk mindent, amit a dry brushingról tudnod kell. 

Mi is az a dry brushing?

A dry brushing pontosan az, aminek hangzik: egy hámlasztó módszer, amely során egy testkefével gyengéden masszírozzuk a bőrünket, ami segít a ragyogásban, az elhalt bőr eltávolításában és a hidratáló krémünk hatékonyságának növelésében. Keress egy olyan testkefét, amelynek szilárd, természetes sörtéi vannak, és gyengéden, felfelé irányuló, körkörös mozdulatokkal masszírozd a tested. Ahogy a név is jelzi, a kefének és a bőrödnek is száraznak kell lennie, miközben ezt csinálod.

Kép: Stocksy

Dry brushing lépésről lépésre

A szárazkefe masszázs nem azt jelenti, hogy véletlenszerűen végigsúroljuk egy kefével a testünket. Ehelyett inkább kövesd az alábbi tippeket, hogy a gyakorlat jótékonyan hasson a bőrödre:

Első lépés

A hozzáértők szerint a legjobb még a zuhanyzás előtt elvégezni a folyamatot, ugyanis ilyenkor tudjuk az elhalt hámsejteket eltávolítani, és ugyebár azt le kell mosnunk magunkról. 

Második lépés

Győződj meg róla, hogy a kefe és a tested is száraz! Hiszen csak akkor hatékony a dry brushing. 

Harmadik lépés

A kefét közepes erősséggel nyomd a bőrödre – a mozdulatok legyenek elég határozottak ahhoz, hogy hatékonyan segítsék a hámlást, a vérkeringést és a vízelvezetést, de ne legyenek dörzsölő hatással a bőrre.

Negyedik lépés

Kezdd a bokádnál, és végezz hosszú, körkörös mozdulatokat. A finom, ritmikus érintés a kulcs ahhoz, hogy a lehető legtöbb előnyt élvezhesd. Az ízületek körül válts át rövidebb, gyorsabb mozdulatokra.

Ötödik lépés

Haladj a szíved irányába, végighaladva a tested minden egyes területén. Szánj rá bőven időt – a szárazkefe masszázsnak a testápolás pihentető, fiatalító része kell, hogy legyen. És ne feledkezz meg a hidratálásról sem!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ksenija Selivanova (@the_moments) által megosztott bejegyzés

A szárazkefemasszázs előnyei

Bár a szárazkefemasszázs nem egyenlő az azonnali tökéletes bőrrel, mégis számos előnye lehet, a feszesítéstől kezdve a hámlasztásig. Először is, fokozza a vérkeringést. Ha észrevetted, hogy a bőröd piros a folyamat után, az általában nem ad okot aggodalomra. A bőrpír, amely csak egy kis gyulladás, a megnövekedett vérkeringést – vagyis a jobb véráramlást – jelzi azokon a területeken, ahol a kefét használtad. 

Másodszor, segíti a nyirokelvezetést. A vér nyirokfolyadékot szállít, amely a nyirokcsomókon keresztül szűrődik. A dry brushing felgyorsítja a vér pumpálási sebességét, ami segít a nyirokfolyadék szétterjedésében a szervezetben, így gyorsabban eltávolítja a méreganyagokat és a kórokozókat.

Ahogy azt fentebb is említettük, hámlasztja a bőrt. A száraz kefével történő hámlasztás, mint minden hámlasztási módszer, megszabadít a napi szennyeződésektől és olajtól, valamint az elhalt hámsejtektől. Az eredmény fokozott sejtforgalom és ragyogóbb, simább bőr.

Végezetül pedig feszesíti a bőrt. Sokan esküsznek arra, hogy a narancsbőrük kevésbé észrevehető a szárazkefemasszázs után, a bőrre gyakorolt ideiglenes feszesítő hatása miatt. 

Milyen gyakran végezhetjük el ezt a gyakorlatot?

Mivel a dry brushing egy kissé durva érzést hagyhat a bőrön (végül is ez egy teljes testre kiterjedő hámlasztás), csak rajtad múlik, hogy milyen gyakran csinálod. Általában azt javasolják, hogy hetente legfeljebb egy-két alkalommal végezzük el a szárazkefemasszázst. Ne felejtsd el legalább havonta kétszer babasamponnal kimosni a kefét, hogy megszabadulj az elhalt hámrétegektől.