×

Melyik őszi cipőmodell az idei szezon befutója?

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 10. 19.

Minden egyes évszakváltás megannyi izgalmat tartogat, hiszen az új alkalom adott a vadiúj stílusirányzatok ki- és megélésére. Az ősz pedig különösen ideális minderre, lévén a sokszínűsége lehetővé teszi, hogy egyszerre többféle évszak egyedisége egyesülhessen benne. De vajon akad-e egy őszi cipőmodell, ami mindegyik lábbeli fölé emelkedik, és az ősz királyává, királynőjévé lép elő? Azonnal kiderül!

Melyik márka portáján érdemes körbenézni?

Az, hogy melyik az a modell, ami a nagybetűs befutó az ősz beköszöntével, többféleképpen is megközelíthető dilemma. Az egyik válaszadási út a márkák felsorakoztatása: azoknak a brandeknek a kilistázása, akik folyton előrukkolnak valami ellenállhatatlannal, valami tényleg vonzóval. Viszont ez azért nem egyszerű feladat, pláne univerzális értelemben. Mert mindenkinek más az, ami stílusos, ami az igazi.

Mindenesetre a Dr. Martens az answear.hu kínálatának egyik vezéregyénisége, már ami a legütősebb márkákat illeti. Valójában globális értelemben is nagy hatást gyakorol a cég a divatra, formálja, alakítja azt, ezáltal a többieket is mozgásra sarkallja. A lényeg, hogy az az irány, az a trendiség, amit a vállalat képvisel, nagyon is vonzó, és ez érvényes az őszi szezonra is. Sokszínűség, megbízhatóság, divatosság – minden, ami csak kellhet. Ráadásul a palettában természetesen átmeneti lábbelik is felfedezhetőek, amik kitűnő alternatívákként szolgálnak akkor, amikor az ősz leginkább nyár végére hajaz. Vagy amikor pont, hogy a télhez oly közel álló arcát mutatja. Mert nem nehéz belátni, hogy ez az az évszak, amikor minden megtörténhet! És elnézve az utóbbi évek statisztikáit, meg is történik.

Szóval ha már statisztika, akkor ez azt is jelenti, hogy érdemes minimum háromféle pár lábbelivel készülni a biztonság kedvéért, és a meglepetések elkerülésének érdekében.

Őszi cipőmodell – a fazon is sokat számít?

Igen, ez a másik út, amin keresztül megközelíthető az ősz befutó cipője. Mert ki az, aki vitatná, hogy a sportcipő egyszerűen nem hiányozhat egyetlen cipőszekrényből sem? Négy évszakos darab, azaz az év egészében jó szolgálatot tehet, de természetesen mindig célszerű az adott évszak jellegzetességeit figyelembe véve kiválasztani az aktuális variációt. A https://answear.hu/m/adidas/noi/cipok felhozatalából őszre azokat a variánsokat éri meg előnyben részesíteni, amik akkor is helytállnak, amikor zuhog az eső, vagy éppen a ködtől nyálkásan csúszós minden, mert az ősz ezer arcának ez is egy sokat látott álarca.

Mi a helyzet a színekkel?

S végül megmutatunk egy harmadik ösvényt is, amit végigjárva kiderülhet, hogy melyik az idei ősz sztárlábbelije, ez pedig a színválasztás ösvénye.

Igazság szerint ősszel a sötétebb árnyalatok általában a népszerűbbek. A fekete természetesen egyeduralkodó, de a barna, a sötétkék, a terepszín is a kedvelt árnyalatok közé tartoznak. Ugyanakkor mégsem ildomos száműzni a világosabb alternatívákat sem, mert ahogy arra utaltunk az ősz nyárvégi hangulatot is áraszthat magából. Így a bézs, drapp, rózsaszín, vagy éppen fehér verziók is megfontolásra méltóak – nyilván nem esős, saras időben, hanem akkor, amikor a szikrázó őszi napsütés az uralkodó.