×

A recept a tökéletes bekuckózós estéhez

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 10. 20.

A szürke, borús napokon nem meglepő, ha az embernek nincsen kedve semmihez. Ilyenkor csak a lakásunk komfortja jár az eszünkben, egy forró fürdő, egy bögre tea és a kedvenc sorozatunk. Most létrehoztuk a receptet a tökéletes bekuckózós estéhez!

Az őszi szomorúság igazából kicsit összetettebb, mit a nyárvégi melankólia és a kevesebb fény miatti depi. Most megtudhatod, mi minden történik a testünkkel, és hogyan érdemes kezelni a dolgot. 

Hiába vallom magam egy őszi lánynak (a szülinapom is ilyenkor van), mégis előfordul olyan, amikor legszívesebben csak itthon maradnék és bekuckóznék. Tudjátok, egy pokróccal a kanapén, miközben megy a kedvenc sorozatom és szürcsölök egy bögre forró teát. A háttérben égő gyertyákról és a fényfüzérekről sem szabad megfeledkezni. Ha pedig még egy arcmaszk is társul ezekhez… Tökéletesebb nem is lehetne! Ebből kiindulva létrehoztam a receptet egy ilyen bekuckózós estéhez, amely segít megnyugodni és feltöltődni. 

#1 Egy kád forró fürdő

Egy bekuckózós este nem kezdődhet másképp, mint egy kád forró fürdővel (vagy ha nincsen fürdőkádatok, akkor egy forró zuhannyal). Mi szerencsére egy olyan lakásba költöztünk át, ahol fürdőkád van, nekem ez az előző lakásnál iszonyatosan hiányzott. Szeretek jó sokáig a forró vízben tartózkodni, egy fárasztó nap után számomra nincs is nyugtatóbb dolog. Van, hogy elhasználok hozzá egy fürdőbombát, néha pedig fürdősót is teszek a vízbe. És amint ezzel végeztünk, kezdődhet is az igazi bekuckózás!

bekuckózós

Kép: Lush

bekuckózós

Kép: Lush

#2 Csinálj egy meleg italt!

Általában teát szoktam az ilyen estéken inni, viszont van, hogy valami édesebbre vágyom, és ilyenkor a kakaóhoz nyúlok. Csak semmi bűntudat! Persze az ital nem az igazi a megfelelő bögre nélkül! Nálunk otthon rengeteg bögre van a szekrényben, viszont mindegyiknek más a funkciója. Van több is, amit a reggeli kávéhoz szoktam használni, vagy ha éppen olyan kedvemben vagyok, akkor a matchához. Ha teáról vagy kakaóról van szó, akkor viszont csakis egy bögre jöhet szóba, amit még évekkel ezelőtt szereztem be a Tigerben: minél nagyobb és minél több ital fér bele, annál jobb! Összegyűjtöttem nektek párat, amit könnyedén be tudtok ti is szerezni!

Kép: H&M

Kép: H&M

#3 Arcmaszkok

Vadulj be egy kicsit és tegyél fel egy arcmaszkot! Ez lehet fátyolmaszk, de lehet akár ilyen felkenős is, egy kis kényeztetést mindenki megérdemel! Egy igazán fárasztó hét után nincs is jobb érzés, mint amikor az arcodra helyezed a hűsítő maszkot – én legalábbis azonnal megnyugszom tőle.

Kép: Lush – Rosy Cheeks

bekuckózós

Kép: Lush

#4 Gyertyák és fényfüzérek

Amikor csak tehetem, felkapcsolom a szobámban a fényfüzéremet, azonnal annyit tud dobni a hangulaton. A gyertyákról ne is beszéljünk. Ősszel és télen szinte minden este folyamatosan égnek, a szürke, borús napokon pedig napközben is. Az egyik nagy kedvencem a vanília, de a karácsonyi illatokért is odáig vagyok.

bekuckózós

Kép: Zara Home

Kép: H&M

#5 Jöhet a kedvenc sorozatod!

Az ilyen estéken mindenki egy komfort show-ra vágyik, legalábbis velem ez a helyzet. Ezért is van az, hogy már számon se bírom tartani, hanyadszorra nézem újra a Szívek szállodáját. Persze nektek nem kell ezt néznetek, ha nem szeretitek, elő a Netflixet, és kezdődhet a bekuckózós este!

bekuckózós

Kép: Netflix

Borítókép: Unsplash