×

Billie Eilish a Gucci Horsebit 1955 táska arca

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 11. 4.

A Gucci új kreatív igazgatója, Sabato De Sarno a múlt hónapban mutatta be a 2024-es tavaszi/nyári kollekcióját, amivel elkezdte újraértelmezni a ház hagyományait. Ugyanez mondható el a márka legújabb termékéről: a Horsebit 1955 táskáról, amely Demetra – a bőr vegán alternatívája – felhasználásával készült. És amelyhez Billie Eilish állt modellt.

„This Is Me...Now” – szól Jennifer Lopez első Intimissimi-kollekciójának szlogenje, amely az olasz fehérnemű művészete és az énekesnő határtalan kreativitásának találkozása.

A Gucci két aszimmetrikus dizájnt ad ki a következő generációs anyag felhasználásával: egy fekete színűt és egy másik monogramos változatot, amely szintén tartalmaz minősített kendert és újrahasznosított nejlont. Ez egy fontos mérföldkő a márka fenntarthatósági törekvései szempontjából, tekintve, hogy az állati bőr használatával jelentős szén-dioxid-kibocsátás keletkezik.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GUCCI (@gucci) által megosztott bejegyzés

És ki az első, aki lecsaphat az új táskára? Nem más, mint Billie Eilish, hiszen őt kérték fel, hogy álljon modellt a Horsebit 1955 táskához. Az énekesnő azért is egy jó választás, ugyanis már régóta nyíltan kiáll a környezetvédelmi törekvések mellett. 

Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehetek a Gucci hagyományokat újragondoló fejlődésének. Ez egy olyan hozzáállás, amellyel a brand egy új irányba fejlődik.

– nyilatkozta Billie a Vogue-nak. 

Billie Eilish

Kép: Vogue UK

A Demetra, amelyet a Gucci házon belül fejlesztett ki, 75 százalékban növényi alapú, és megbízhatóan előállított viszkózból, fapépből és GMO-mentes kukoricaalapú műanyagból áll, ami azt jelenti, hogy kisebb hatással van az éghajlatváltozásra és a vízhasználatra. Az anyag többi része jelenleg fosszilis tüzelőanyagokból származó szintetikus anyagokból készül (beleértve a bevonatot is). Jelenleg a Gucci azt vizsgálja, hogyan lehetne növelni a bioalapú alapanyagok arányát anélkül, hogy a tartósság csökkenne. Mivel az anyag széles körben elérhető alapanyagokból készül, és egy már létező cserzési folyamatot foglal magában, nem kell szembenéznie ugyanazokkal a kihívásokkal, mint más újgenerációs anyagoknak.

Forrás: Vogue UK

Borítókép: Gucci