×

Őszi programok, amikről kár lenne lemaradni

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 11. 7.

Valami extrábbat szeretnél csinálni hétvégén, mint a filmnézés vagy a sütögetés, de nincsen semmilyen ötleted? Semmi gond, összegyűjtöttünk pár programot, amikről kár lenne lemaradni még az őszi időszakban! És a jókedv is garantált lesz!

Félreértés ne essék, nincsen azzal semmi gond, ha valakinek a filmnézés vagy a sütögetés jelenti a kikapcsolódást! A legtöbb esetben nekem is csak ennyi kell a boldogságomhoz. Azonban, ahogy kisüt a nap, késztetést érzek arra, hogy meginduljak és felfedezzem a várost, mindenféle eseményen részt vegyek. Ráadásul most novemberben szuper őszi programok várják az érdeklődőket, ezekből hoztam el párat.

Libabőr fesztivál: november 6-12.

November 6-tól kezdetét vette az első Libabőr fesztivál, amelynek során a résztvevő borászatok, szálláshelyek és éttermek szerte az országban igazán különleges ajánlatokkal készülnek – ezzel ünnepelve az újbort és az új évjáratot a Márton-napi héten! A Libabőr Fesztivál során az érdeklődők megkóstolhatják a 2023-as év újborait, valamint a Márton-nap elmaradhatatlan, ínycsiklandó libás fogásait is. Ha nem szeretnél kimaradni az ősz legnagyobb gasztronómiai fesztiváljáról, akkor irány a link, és fedezd fel a résztvevő borászatokat, éttermeket és szálláshelyeket! 

őszi programok

Kép: Eventland

design & vintage vásár a MANYIban: november 11-12.

Nemrég újra megnyitott a Margit körút kulturális műhelye, a MANYI, ez pedig egyet jelent egy design & vintage vásárral. Az esemény november 11. és 12. között zajlik, a résztvevők saját készítésű alkotások, illetve használt ruhák és ékszerek közül válogathatnak. A rengeteg áruson kívül továbbá egy tetoválóművész is kint lesz a helyszínen, így akár első tetkódat is elkészítheted (vagy a meglévőket bővítheted). Ezen kívül szombaton este Franny gondoskodik a jó hangulatról akusztikus koncertjével. További információkat a Facebook-eseménynél olvashattok. 

Kép: Facebook

Sneakerness: november 11-12.

Sneaker-rajongók figyelem! Idén először rendezik meg Magyarországon a Sneakernesst, a sneakerrajongó szubkultúra egyik legnevesebb és legnépszerűbb fesztiválját a Millenárison! A fesztivál hazai vezetője Trunk Tomi, aki egyben a Sneakerness közösség hazai community managere, country managere és immár magyarországi licensztulajdonosa is. Az eseményen számos magyar és nemzetközi sneakerarccal találkozhattok, limitált (akár vintage) darabokat szerezhettek be, valamint különböző előadásokon és koncerteken vehettek részt. Ha ti is hatalmas rajongói vagytok a sneakereknek, akkor irány a jegyvásárlás, amíg még nem késő!

őszi programok

Kép: Sneakerness

11. Társasjátékok Ünnepe és Társasjátékvásár: november 18-19.

Idén 11. alkalommal rendezik meg Magyarország legnagyobb társasjáték eseményét, ráadásul a Millenárison. A Társasjátékok ünnepén számos magyar társasjáték-kiadó és -forgalmazó várja az érdeklődőket, rengeteg játék közül válogathatnak, valamint ki is lehet őket próbálni! A jegyeket ezen a linken keresztül tudjátok megvenni, további információt pedig a Facebook-eseménynél találtok. 

őszi programok

Kép: Facebook

Renoir-kiállítás a Szépművészeti Múzeumban: szeptember 22. – január 7.

Ha a művészet szerelmese vagy, akkor ez a tökéletes program számodra! Igaz, januárig még bőven van időnk, de szerintem nincs is hangulatosabb egy őszi múzeumlátogatásnál. A Szépművészeti Múzeum a párizsi Musée d’Orsay-val és a Musée de l’Orangerie-vel együttműködésben rendezte meg ezt a nagyszabású Pierre-Auguste Renoir-kiállítást, amely a festő alakábrázolásait állítja a középpontba. Mi azt ajánljuk, hogy még online vegyétek meg jegyeiteket, hogy elkerüljétek a hosszas sorban állást. 

őszi programok

Kép: Travelo

Borítókép: Unsplash