×

Újabb beauty-titok: íme a helyes bőrápolási rutin síelés alatt!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 01. 15.

A friss levegőn töltött idő jót tesz a testnek és a léleknek is, főleg akkor, ha mozgással telik. A téli sportok szerelmeseinek azonban tudniuk kell azt is, hogy a bőr ilyenkor extra törődést igényel! Mutatjuk, milyen a tökéletes bőrápolási rutin síelés alatt!

A jó közérzethez és a felfrissült ébredéshez szükséges órák száma egyénenként változik: így számolhatod ki, hány órát kell aludnod az alvásigény kielégítéséhez.

Ha tél, akkor síelés. Aki csak teheti, az első hó leesését követően célba is veszi a havas lejtőket. A téli sportok velejárója azonban az is, hogy hosszú órákon át a hidegben űzzük őket, és emiatt a bőrünket igen sok kellemetlen hatás éri. A helyes bőrápolási rutin a síelés alatt is elengedhetetlen, úgyhogy most eláruljuk, hogy napszaknak megfelelően hogyan veheted fel a harcot a repkedő mínuszokkal szemben. Így biztos nem fog az arcodra fagyni a mosoly!

A tökéletes bőrápolási rutin síelés alatt!

Reggeli arcrutin a sípálya előtt

Ha szeretnéd elkerülni a tömeget a pályán, ébredés után nincs sok időd készülődni; a reggelit követően akár öt perc alatt felkészítheted a bőröd a tél mesés, de dermesztő csodavilágára. Egy alapos tisztítással nemcsak a felgyülemlett szennyeződéseknek inthetsz búcsút, hanem a hidratáló és más bőrápoló termékek hatékonyabb felszívódását is biztosíthatod! A hideg időjárás miatt használj zsírosabb textúrájú hidratáló krémet, mert az jobban védi a bőröd a kiszáradástól. 

Sminket inkább ne, 50-es faktorszámú, vízálló fényvédőt viszont vigyél fel!

Amíg sorban állsz a bérletért

Tudjuk, mit csinálj, amíg sorban állsz a lifthez: jöhet az ajakvédelem! Használj természetes olajokban gazdag, SPF-es ajakápolót, akár extrém neonszínűt, hogy kitűnj a tömegből! Rejtsd el a kabátzsebedben, egy mozdulat és bármikor könnyedén megismételheted a rúzsozást. 

Pro tipp: a natúr ajakápolót használhatod a száraz körömágyakra is, ha azok is hidratálásért kiáltanak! 

Arcfrissítés a hüttében

A korai ébresztő miatt dél környékén valóban ideje az ebédnek. A jól eső ebéd után ne feledkezz meg az arcfrissítésről sem! Bár a téli napsütés üdítő látvány, az UV-sugárzás káros hatásai a leghidegebb hónapokban sem fújnak visszavonulót. A napfény a déli órákban a legerősebb, ráadásul a sugarak intenzívebbek a hegycsúcsokon. Újra használj magas faktorszámú napvédő krémet az arcodon (és minden olyan testrészeden, amit nem rejt el síruha). 

Amikor zár a pálya, nyit az otthoni wellness

Az egész napos sportolás meglehetősen kimerítheti a szervezeted. Visszatérve a szállásra szánj időt a pihenésre! Vegyél egy meleg zuhanyt, hogy ellazítsd az izmaidat és felfrissítsd az arcbőrödet. A bőrápolás ilyenkor lehet hosszabb és kényeztető, amivel élénkíted és revitalizálod fáradt arcbőrödet. Vidd magaddal és vesd be a kedvenc FOREO készülékedet, amellyel eltávolítod a faggyú és szennyeződések  99%-át. Tisztítás közben a vörös LED-fény kellemesen melegíti majd az arcodat, a mikroáram-technológia pedig új életre kelti a vonásaidat. Így a következő napon is üdén és frissen indulhatsz neki a fekete pályáknak.