×

Itt az ideje, hogy kirabold a nagypapád szekrényét: bemutatkozik az eklektikus nagypapa trend!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 01. 30.

A mob wife trendtől a tenniscore újjáéledéséig, mindössze egy hónap telt el 2024-ből, és úgy tűnik, váratlan helyeken találunk újabb divatidolokat. A legutóbbi hiánypótló trend a TikTok-on az eklektikus nagypapa trend, és mutatjuk, hogyan tudod te is elsajátítani!

Ahogy emelkedik a hőmérséklet, úgy nő az izgalom a divat világában is. Ez az időszak kreativitás friss hullámát hozza el, hiszen a tervezők magával ragadó kampányokon keresztül mutatják be legújabb kollekcióikat. Ezek a legmenőbb tavaszi/nyári divatkampányok – legalábbis szerintünk!

A Pinterest 2024-es trendekről szóló előrejelzéseinek része ez a stílus, amely a nagypapák szekrényének kifosztásáról szól, vintage darabokat, kényelmes kötött ruhákat, merész nyomatokat és funky kiegészítőket választva. A trend már most is egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a social média platformokon, szóval már csak egy kérdés van hátra. Hogyan sajátíthatod el te is? Az alábbiakban összeszedtünk mindent, amit az eklektikus nagypapa trendről tudni kell. 

Mit is jelent pontosan az eklektikus nagypapa kifejezés?

Ha a trendre gondolok azonnal a kényelem jut eszembe róla, és talán ez is a kulcs. Már tavaly is láthattuk a boxeralsókat vagy a kötött mellényeket, így maga a trend nem is annyira újdonság. Viszont úgy igazán csak most érte el a hype-ot. A már előbb említett ruhadarabok mellett nagy hangsúlyt kapnak az ingek, a vaskos pulcsik (ha lehet, minél mintásabb), és az olyan klasszikus cipők, mint például a loaferek vagy a papucsok. 

eklektikus nagypapa

Kép: Alexa Chung/Instagram

A kulcs ahhoz, hogy a nagypapás megjelenésből eklektikus nagypapás legyen, a stílusban és a kiegészítők használatában rejlik. A túlméretezett 70-es évekbeli napszemüvegek, a funky zoknik és a vaskos ékszerek mind olyan elemek, amelyek feldobhatják az egyébként klasszikus megjelenést.

Honnan származik ez a trend?

Bár a Pinterest idei előrejelzésében szerepet kapott az eklektikus nagypapa trend, valójában számos ruhadarab már tavaly ellepte a boltok polcait. A boxeralsók tavaly év elején tarolták le a kifutókat és a közösségi médiát – Miu Miu, Gucci, Ester Manas és mások is bemutatták saját verziójukat a buggyos és fiús boxeralsókból, amelyeket később A-listás hírességek és az emberek az utcán is viseltek.

Ezután a szemüvegek következtek. A Miu Miu legutóbbi bemutatóinak egyik kiemelkedő darabja a miniatűr olvasószemüveg volt. És talán, ami a legfrissebb mind közül: funky zoknik!

Valószínűleg azért lett ennyire felkapott ez a trend, mert az emberek rájöttek, hogy hiába egyszerű ez a stílus, számtalan módon fel lehet dobni (arról meg ne is feledkezzünk meg, hogy a kényelem milyen fontos szempont tud lenni, ha öltözködésről van szó.) Azt gondolom, hogy a legtöbb ruhadarab ebből a trendből már eleve megtalálható az emberek ruhatárában, így új dolgokat se kell beszerezni.

eklektikus nagypapa

Kép: WhoWhatWear

Borítókép: Pinterest