×

Gumicsizma: így viseld a stílusos összhatás érdekében!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 02. 23.

Fogós kérdésnek tűnik, hogy milyen ruhadarabok is illenek a gumicsizmához, ami körül még mindig túl sok a félreértés meg az előítélet. Sokakban a mai napig azok a régi, akár térd fölé érő csizmák bukkannak fel gondolati szinten, amiket vidéken földműveléshez, állattartáshoz hordtak a gazdálkodók. Ám a divat világa más alapokra fektette a gumicsizma megjelenését, bár az tagadhatatlan, hogy nagyfokú funkcionalitása mit sem változott a gyökerekhez képest.

Gumicsizma: új időszámítás indul, sőt már rég elindult!

A https://modivo.hu/c/nok/cipok/csizmak-es-egyebek/gumicsizmak/marka:tommy_hilfiger kínálatát böngészve azonnal helyrekerülhet, hogy amikor azt mondjuk, gumicsizma, akkor mit is értünk alatta. Nem egy egyszerű vízálló lábbelit, ami az özönvízszerű esőzések idején szinte elengedhetetlen, bár ez is igaz. De nem pusztán erről van szó, mert ez, azaz a praktikum önmagában kevés ahhoz, hogy nők millióit varázsolja el. De ha a képbe belép a kellem is, akkor máris fordulhat a kocka! Az ellenben igaz, hogy a nagy pálfordulás után sokan bizonytalanná váltak, hogy akkor most mivel is célszerű viselni ezt a lábbelit. Hozzátartozik mindehhez az is, hogy általában a felhúzását külső kényszerítő tényezők sürgetik, például komoly esőzések, saras útviszonyok. Tehát szigorúan nézve szinte kikerülhetetlen a viselése. De ez nem jelenti azt, hogy akkor a trendi összhatásnak lőttek!

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bérénice 🌞 (@bbcvl) által megosztott bejegyzés

A skinny farmer vagy leggings, azaz az alapvetően szűk szabású nadrágok nagyszerűen belepasszolnak a képbe, meg a csizmaszárakba is. Ezek a fazonok kiemelik a lábak formáját, miközben megengedik, hogy a lábbeli szépen rásimuljon a lábszárakra. Egy egyszerű pólóval vagy hosszú pulóverrel párosítva kényelmes és divatos megjelenés érhető el. Ennyire egyszerű, egyúttal nagyszerű!

De mi van az elegánsabb vonal kedvelőivel?

A fenti összeállítás arra enged következtetni, hogy akik örömmel vetik bele magukat az elegánsabb ruhakollekciók tengerébe, bizony hoppon maradnak. Ám mi sem áll távolabb a valóságtól. A rövid szoknyák vagy ruhák kombinálása harisnyával bájos, játékos összhatást eredményez. Ez a stílus tökéletes választás lehet őszi sétákhoz vagy könnyedebb kirándulásokhoz is, tehát nem kell azonnal az özönvízre asszociálni. A színes vagy mintás harisnyák alkalmazása egyedi és személyes hangulatot adhat hozzá az összeállításhoz. A hosszabb kabátok, mint a parkák vagy a szövetkabátok jól illenek a képbe, különösen a hűvösebb időkben. Ez a kombináció elegáns és praktikus, ideális választás az esős napokra. Hogy egy konkrétumot is említsünk, a Desigual dzseki mindent megadhat, ami csak elvárható már ami a harmóniát, a ragyogó kisugárzást és a szépséget illeti.

Egyszínű, többszínű, mintás?

Végül, bár a cikk célja az volt, hogy bemutassa, milyen összeállítások segítségével hozható ki a legtöbb a gumicsizmából, azért megéri kitérni arra a kérdésre is, hogy vajon maga a lábbeli jó-e, ha például állatmintás – ez nagyon trendi variáció, vagy esetleg sokszínű? Alapvetően ezt érdemes az egyéni ízléshez alkalmazkodva eldönteni, a lényeg, hogy ha a csizma domináns, markáns megjelenésű, akkor jó, ha a szett tagjai ezt kiegyensúlyozzák a maguk visszafogottságával.

Cover: Pinterest