×

10 program, ami garantáltan izgalmassá teszi a hosszú hétvégét

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 03. 14.

Végre itt a hosszú hétvége, de még nem tudod, mit csinálj? Aggodalomra semmi ok, ez az a 10 program gondoskodni fog arról, hogy izgalmas és felejthetetlen legyen a hétvégéd!

A tavasz beköszönte sokak számára olyan, mint az új év kezdete: egyet jelent a megújulással és megtisztulással kívül-belül, mert a tavaszi nagytakarítás nem csak a lakást érinti. Íme a méegtelenítés alap- és aranyszabályai! 

Sokszor felmerül nálam az a probléma, hogy ha picit több időm van a kikapcsolódásra, akkor mégis mivel üssem el a napokat. Ilyenkor szoktam felcsapni a jó öreg Facebook-ot (azon belül is az „események” fület), és végig böngészem az összes létező programot. Így történt ez most is, annyi kivétellel, hogy a sok cool program mellett igyekeztem most olyanokat is keresni, amik március 15-re is reflektálnak. Íme 10 program, ami garantáltan izgalmassá teszi a hosszú hétvégét!

Március 15.

Kezdjük is a sort a legaktuálisabb programokkal!

Március 15. a Budavári Lovardában

Ingyenes családi programokkal várja az érdeklődőket a Nemzeti Hauszmann Program keretében újjáépült Lovarda. Az eseményen ünnepi kokárdákat, gurigalovacskákat, csipeszhuszárokat és huszárbajuszokat készíthetnek a résztvevők, valamint lesz toborzó harangjáték és huszár hajsza is. A játékok mellett művelődni is lehet több izgalmas kiállítás, valamint a fegyver- és harcászati bemutató során, de akár egy budai vársétára is jelentkezhetnek a résztvevők. Az estét pedig egy zenés stand-up fellépés és improvizációs előadás zárja. A legtöbb esemény ingyenes, de a népszerűbb programoknál előzetes regisztráció szükséges a részvételhez. Az eseményről bővebben az alábbi linken tudtok tájékozódni.  

10 program

Kép: varkertbazar.hu

Ünnepi programsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban

A Magyar Nemzeti Múzeum ingyenes programokkal vár minden látogatót három napon át, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. Minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő elfoglaltságot: a gyerekeket kézműves-foglalkozások, alkotóprogramok, múzeumi játéktér saját fejlesztésű és a történelmet megidéző játékokkal, színező sarok, kincskereső programok, filmvetítések várják, míg a felnőtteket tematikus tárlatvezetések, épületséták, zenetörténeti tárlatvezetések.

Amit fontos tudni, hogy március 15-én a múzeum 14 órakor nyit ki, de 16-án és 17-én változatlanul 10 órakor mehetnek már az látogatók. A különböző programokról bővebben az alábbi linken olvashattok. 

10 program

Kép: Magyar Múzeumok

Gasztro

Terasznyitó hétvége x Tex-Mex város

Végre úgy tűnik, tényleg megérkezett a tavasz és vele együtt a jó idő is! Ennek örömére pedig a Tereza is megnyitja teraszát a vendégek előtt. Március 15-16-17-én (kedvező időjárás esetén) a terasznyitó hétvége keretében élő zenével, izgalmas Tex-Mex fogásokkal és kedvenc margaritáiddal vár titeket a Tereza! További információ a Facebook-eseménynél.

10 program

Kép: Tereza/Facebook-esemény

Gourmet Kézműves Vásár

Pattanjatok kocsiba és irány a Balaton! Hogy miért? Balatonfüreden vár minden foodie-t a Gourmet Kézműves Vásár, aminek idén a Hotel Margaréta ad helyszínt. A vásárra való belépés ingyenes. További információ a Facebook-eseménynél.

Kép: Kézműves Vásár/Facebook-esemény

Művelődés

Poirot az Orfeumban – Vacsoraszínházi előadás

Kezdeném is talán az egyik legnagyobb kedvencemmel, ami egy kis gasztroélménnyel van egybekötve: Poirot az Orfeumban – Vacsoraszínházi előadás. Már csak a neve alapján is, mennyire menő?

Az évek óta nagy sikernek örvendő vacsoraszínházi előadások látogatóinak idén egy igazi különlegességgel kedveskedik az ország egyetlen orfeuma. Időutazásra invitálják vendégeiket a krimi világába, nagyszerű színészekkel, fantasztikus korabeli jelmezekkel és egy belga ihletésű vacsorával. További információ ezen a linken található.

Kép: Orfeum

A Varázsló Kertje – Szurcsik József kiállítása

Egy varázslatos kiállításra invitálja Szurcsik József az érdeklődőket a Műcsarnokba. A Varázsló kertje nevet viselő kiállítás során bemutatják a legfontosabb alkotói korszakok jellegzetes műcsoportjait: a korai grafikákat és ceruzarajzokat, lemezborítókat és olaj-karton képeket. Azokat a festményeket, amelyeken Szurcsik jellegzetes motívumai jelennek meg, mint a csapda, a hiány, a falak, az emberi viszonyok, illetve a formázott mitológiai kompozíciók. Szerintem nincs is ennél tökéletesebb vasárnapi elfoglaltság! A kiállításról bővebben az alábbi linken.

10 program

Kép: nullhategy.hu

Egyéb elfoglaltságok

Makers’ Market Budapest

Március 17-én nagy szeretettel vár titeket a Makers’ Market Budapest a soron következő vásárukra a Marczibányi Téri Művelődési Központban, ahol negyven hazai alkotó rengeteg tárgyát tekinthetitek (vagy akár vásárolhatjátok) meg. Bővebb információt a linken találtok.

10 program

Kép: Makers’ Market/Facebook-esemény

Merch Fesztivál a Turbinában

Szintén március 17-én egy hatalmas merchvásár vár minden rajongót, szakmabelit és sajtóst. A Turbinában most ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket.  A vásárt koncertek és beszélgetések kísérik, illetve készülnek még second hand merch-turkálóval, újrahasznosított merch-ekkel, merch-készítő workshoppal, és még sok-sok mással. A belépés ingyenes! További információ az alábbi linken.

10 program

Kép: Merch Fesztivál/Facebook-esemény

Medveébresztő a Medveotthonban

Talán a legcukibb program mind közül: medveébresztő a Medveotthonban. Március 17-én, vasárnap egész napra extra programokkal készülnek a veresegyházi Medveotthonban a család aprajának-nagyjának. Lesz állati séta szakértői vezetéssel, látványetetés ormányos és mosómedvékkel és bemutató a nagyragadozókkal. Bővebben az alábbi linken.

Kép: mandiner.hu

Borítókép: Unsplash