×

Becoming Karl Lagerfeld – megérkezett a divatrajongók legújabb kötelező sorozata

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 06. 7.

A Disney+ egy igazi divatcsemegével készül! Június 7-től látható a Becoming Karl Lagerfeld című minisorozat Daniel Brühl főszereplésével, amely a tervezőlegenda Chanel előtti útját meséli el.

A Becoming Karl Lagerfeld kétségkívül a divat egyik legnagyobb ikonját állítja reflektorfénybe. Persze amikor egy, a saját területén maradandót alkotó személy életművéről van szó, mindig felmerül a kérdés: a bennfenteseknek szól-e, vagy valóban a szélesebb közönségnek szánják. Reméljük, ebben az esetben ez utóbbiról van szó. 

Becoming Karl Lagerfeld – minden, amit a sorozatról tudni kell 

A sorozat Lagerfeld tervezői karrierjéről szól. De nem a ruháit, hanem az embert állítja a középpontba. A történet ott ér véget, amikor Lagerfeld a Chanel-ház fejévé válik – hiszen ezt követően olyan reflektorfény kísérte, amelyben nem maradt túl sok hely a titkoknak. 

Megismerhetjük egy sziklaszilárd legenda szárnypróbálgatásait, akit eleinte kevéssé értett a szakma, és aki az érvényesülés végett különböző márkáknak adja el alkotásait. Megismerhetjük azt a folyamatos belső zűrzavart, amely abból fakadt, hogy állandó összehasonlításnak volt kitéve. Még akkor is, ha az illető nem más, mint jó barátja, Yves Saint Laurent. Megismerhetjük a magányos, igazán csak az anyjához hűséges férfit, aki éppoly merev volt, mint a kifogástalan öltönyei alatt viselt fűzők. Aki soha nem engedte meg magának, hogy szentimentalizmusba merüljön. Ez az aspektus lesz az alapja az érzéki Jacques de Bascherrel folytatott zűrös szerelmi viszonyának. Aki bár őrülten beleszeret Lagerfeldbe, mivel soha nem sikerül igazán birtokolnia őt, az őrület határára jut. 

A szereplőgárda

Daniel Brühl a tervező szerepében kifogástalan színészi játékot mutat be. A járásától kezdve a különböző eseményekre adott reakciókig mindent élethűen ad vissza. Ebben az utazásban társszereplő a fiatal Théodore Pellerin Jacques de Bascher szerepében, akinek az életét teljesen felforgatja a Lagerfelddel való „Se veled, sem nélküled” viszony. A történet két másik nélkülözhetetlen szereplője az Arnaud Valois által alakított Yves Saint Laurent, akit törékeny, kreatív fiatalemberként ábrázolnak. Az ő sikere nagyrészt az Alex Lutz által játszott, despotikus és szigorú Pierre Bergé vállalkozó szellemének és kitartásának köszönhető. 

Becoming Karl Lagerfeld – a kezdetek

Párizs, 1972. Karl Lagerfeld 38 éves, még nem viseli ikonikus frizuráját, és a nagyközönség számára egy nem túl ismert ready-to-wear tervező. Kreativitását több divatház, köztük a Chloé és a Fendi szolgálatába állítja, de saját márkája még nincs. Létezésének sarokpontja a barátjával, Yves Saint Laurent-nal való állandó összehasonlítás és versengés, akinek – vele ellentétben – már van saját, befutott divatháza.

A rivalizálás még inkább felerősödik, amikor a fiatal, érzéki és nagyon szerelmes Jacques de Bascher belép Lagerfeld életébe. Hogy féltékennyé tegye őt megszállott merevsége és távollétei miatt, elárulja őt pont Yves Saint Laurent-nal.

Egy történet, ami a csúcson ér véget

A sorozat végigköveti Lagerfeld szakmai és érzelmi életét egészen az 1980-as évekig, a Chanel-ajánlat megérkezéséig. Vagyis egy szakmai felemelkedést láthatunk, amely egyben egy soha be nem teljesedett, romboló szerelem története is – egy szövevényes szerelmi háromszöggel kiegészülve.

Ott vannak persze a ruhák, ott vannak a díszletek, amelyek szépségétől időnként szóhoz sem jutunk. De a Becoming Karl Lagerfeld mindenekelőtt egy ikon portréja, amely soha nem válik karikatúrává. 

A sorozat hat epizódja Karl Lagerfeld életének egy zárójeles szakaszát követi nyomon, eljutva a Jacques de Bascherrel való viharos románcáig. Egy olyan ember magányáról és gyarlóságáról szól, aki azért találta ki a karakterét, hogy megvédje magát. És persze arról az emberről, aki a divat egyik legfontosabb és legikonikusabb nevévé vált. 

Fotók: Disney+