×

Limitált kollekcióval tér vissza a Balmain Az oroszlánkirály 30. születésnapja alkalmából

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 07. 2.

Az oroszlánkirály idén ünnepli 30. születésnapját, és ennek alkalmából a Balmain a Disney-vel közösen egy limitált kiadású kollekciót készített, amelyet a korszakalkotó mese ihletett.

Zendaya lett az On Running legújabb márkanagykövete. A svájci cipőmárka az első cég, akivel a színésznő a „Challengers” című filmben játszott főszerepe óta együttműködik.

A férfi és női kollekciót a rajzfilm témái és szereplői ihlették, és számos Balmain jellegzetesség, mint például a markáns sziluettek, az éles szabásvonalak és a bonyolult díszítések is jelen vannak a ruhadaraboknál. A kollekció lehetőséget kínált a helyi afrikai tervezőtehetségek bemutatására is.

A dél-afrikai művész, Nika Mtwana egy festményt készített, amelyet Olivier Rousteing, a Balmain kreatív igazgatója színes nyomatokká alakított. A kameruni művész, Enfant Precoce Szimbát ábrázoló festménye kabátokon, öltönyökön és pólókon díszeleg. Míg a dél-afrikai művész, Cassius Kumalo egy szemet gyönyörködtető portrét készített Naláról, amely szintén pulóvereken és pólókon kapott helyet.

Egy valóra vált álom volt ezen a kollekción dolgozni. Mindössze kilenc éves voltam, amikor Az oroszlánkirály bemutatásra került, de még ma is, majdnem három évtizeddel később is csak be kell csuknom a szemem, hogy újra lejátszódjon a zene, a képek és az érzelmek hihetetlen keveréke.

nyilatkozta Olivier Rousteing. 

Kép: wwd.com

A július 8-án megjelenő kollekció egy Femi Oladigbolu által rendezett rövidfilmmel debütál, amelyet július 5-én a londoni Royal Albert Hallban mutatnak be a The Lion King In Concert című előadáson. A 30 afrikai modellből álló „Balmain-hadsereget” a dél-afrikai Nyugati-Fokföld különböző helyszínein fotózták, és a táj természeti szépségét Rousteing színes, feltűnő dizájnjaival ötvözték.

balmain

Kép: Harper’s Bazaar / Joel Anderson

A tervező számára a kollekció egyfajta hazatérést jelentett. „Azzal, hogy ünnepeljük, honnan jöttünk, világosan láthatjuk, hová tartunk”– mesélte Rousteing. Ez egyfajta reflektálás arra is, ahogy a kreatív igazgató hosszú időn át kereste a származásával kapcsolatos kérdésekre a válaszokat. 

Ezért volt számomra hihetetlenül megható élmény Afrikába visszatérni, hogy ezen a filmen dolgozzak. Az érzelmeknek ugyanazt a hullámát szabadította fel, amit akkor tapasztaltam, amikor először láttam Az oroszlánkirályt, sok-sok évvel ezelőtt. Az, ahogyan azt a magányos oroszlánkölyköt láttam, amint felépíti saját, egyedi és kiválasztott családját, miközben az igazságot keresi az örökségével kapcsolatban, engem, egy örökbefogadott gyermeket, különösen keményen érintett.

balmain

Kép: Harper’s Bazaar / Joel Anderson

Forrás és borítókép: Harper’s Bazaar