×

Nyári könyvajánló: ezekkel a könyvekkel garantált a kikapcsolódás

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2024. 07. 8.

Eljött a nyaralás ideje, de tanácstalan vagy, milyen könyvet vigyél magaddal az útra? Ez a nyári könyvajánló ebben lesz most segítség: ezekkel a könyvekkel garantált a kikapcsolódás!

A repülőgép száraz levegője kiszárítja a bőrödet? Tudjuk, mit érzel! Szerencsére néhány egyszerű lépéssel felkészítheted a bőröd a zökkenőmentes utazásra. Íme a helyes bőrápolási rutin a repülőút alatt

30+ fok, a tenger illata, napernyő, meleg szellő, homok a lábad alatt… Varázslatosan hangzik, de valami még hiányzik a felsorolásból: egy jó könyv, amit napozás közben olvashatsz! Ha éppen kifogytál ötletekből, vagy csak tanácstalan vagy, hogy melyik könyvhöz nyúlj a boltban, akkor nagyon jó helyen jársz! Ez a nyári könyvajánló segít abban, hogy a nyaralás még kikapcsolóbb legyen.

Abby Jimenez: Just for the Summer

Kezdem is a sort talán az egyik legfrissebb olvasmányélményemmel, Abby Jimenez Just for the Summer című könyvével. A cím alapján egyértelmű, hogy egy nyári történetről van szó, ezzel gondolom senkinek nem mondok újdonságot, viszont a cselekmény engem nagyon meglepett. A tartalom és a borító alapján is arra mertem következtetni, hogy egy cuki romantikus regényt fogok olvasni, de ennél nagyobbat talán nem is tévedhettem volna. Romantikából igaz nem volt hiány, de az igazán nagy hangsúlyt a különböző gyerekkori traumák kapták.

A két főszereplőnk, Emma és Justin nagyon vicces módon ismerkednek meg: mindketten úgy gondolják, hogy megátkozták őket, ugyanis minden egyes kapcsolatuk kudarcba fullad, ráadásul amint szakítanak párjaikkal, azok egyből megtalálják az igaz szerelmet. Justin ezt egy Reddit posztban taglalja bőven, amit Emma elolvas, és innentől kezdődik el kettejük története. Abby Jimenez története egészen biztosan össze fogja törni a szíveteket, de utána gondosan össze is rakja majd, és megmagyarázhatatlan érzéseket fog kelteni bennetek. Tiszta szívemből ajánlom nektek ezt a könyvet!

nyári könyvajánló

Kép: amazon.com

Emily Henry: Funny Story

Akik figyelemmel kísérték a korábbi könyvajánlóinkat, azoknak talán nem újdonság az Emily Henry iránti rajongásom. Bár a könyv áprilisban jelent meg, szóval nem egy direkt nyári történetről van szó, azt gondolom, hogy tökéletes egy tengerparti nyaraláshoz. Emily Henry Funny Story című regénye valóban vicces, erre utal a cím is. De ahogy Abby Jimenez könyvénél, úgy itt is bőven van szó családi traumákról, valamint arról, hogy mennyire is nehéz felnőttként barátokat szerezni.

És hogy miért vicces a történet? Daphne (az egyik főszereplőnk) mindig is odáig volt azért, ahogy a vőlegénye mesélte másoknak a megismerkedésük történetét: hogyan találkoztak; hogyan szerettek egymásba; és hogyan kezdték el építeni a közös jövőjüket… Mindaddig, míg Peter rá nem jött, hogy szerelmes a gyerekkori legjobb barátjába, Petrába. Innentől kezdve Daphne élete a feje tetejére áll, és mindenféle barát vagy családtag nélkül a közelben, az egyetlen logikus döntés az, ha beköltözik Petra exéhez, Miles-hoz (a másik főszereplőhöz). Hisz ki értené meg jobban a helyzetét, nem igaz? És ami kezdetben csak egy kényszerszitu, az az idő előrehaladtával szépen átalakul egy igaz barátsággá, és talán többé is. 

nyári könyvajánló

Kép: amazon.com

Főszerkesztőnk ajánlása

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Krusovszky Dénes Akik már nem leszünk sosem című könyvének cselekménye olyan szinten beszippantott, hogy még a vízparton is kizárt a fejemből minden hangot és körülményt. Hiába volt békakuruttyolás, ordító gyerekek vagy a hullámok zaja, semmi mást nem engedett a tudatomba ez a rendkívül vizuális történet, amelynek kitalált képkockái azóta is a fejemben zakatolnak. Az író, aki egyébként novellát is írt a Fashion Street magazin előző lapszámához (The MAN Issue), olyan tűpontos lélektani ábrázolásokra képes, amelyek őszintesége szinte minden oldalon a lélek legbelső rétegeibe hasít. Bármit olvashatunk a szerzőtől, a hatás ugyanez.

Kép: líra.hu

Borítókép: Unsplash