×

Hivatalosan is 2017 a skinny jeans halálának éve

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 04. 28.

Meg is mutatjuk azt az öt farmerstílust, melyek idén felváltják a pattanó varrásig feszült skinny farmerokat. 

Az elmúlt években nem sok különbség volt egy sokdenes harisnya és egy farmernadrág közt, ami a női streetwear viseleteket illeti. Viszont idén nagyon is feltűnően visszatérnek a régebbi évtizedek igazi, kemény és tartós farmerjai – méghozzá klasszikus és formabontó fazonokkal.

1. Boyfriend jeans

Igazi virágkorát pár éve élte, de most megint egyre nagyobb népszerűségnek örvend a bő farmer a csajokon, mely onnan kapta nevét, hogy olyan, mintha a barátod farmerja lenne rajtad. Az egész évben hordható klasszikust érdemes nagyon nőies, feszülős fölsővel, blézerrel és magassarkúval hordani, ami kompenzálja és ki is egészíti a bő farmer laza stílusát.

2. Lerongyolt kult jeans

Párizsban már nagyon dívik ez az old school farmerviselést 2017-re átíró stílus. A lényege, hogy a ruhamárkák szétszedik a régi Levi vagy Mustang farmerokat és újra összevarrják őket. Az eredmény? Stílusosság a köbön! Mivel a nadrág már önmagában nagyon figyelemfelkeltő, ezért kombináld bézik, egyszínű, egyszerű szabású darabokkal a tökéletes megjelenésért.

3. Mamafarmerek

Nem csak arra jók, hogy stílusosan elrejtsék a szülés utáni nem leadott pluszkilókat, hanem simán, gyerekvállalás nélkül is tökéletes darabok. Fő jellegzetességük, hogy derékig érnek, deréktől combközépig feszülnek, majd a bokáig tágulnak. Egyenes szabású, egyáltalán nem flexibilis, tartós és kemény farmerok ezek, melyek szinte minden nőn ötcsillagosan mutatnak. Fehér pólóval és a nadrág fazonját erősítő, nyolcvanas évekre hajazó kiegészítőkkel az igazi.

4. Vágott crop-flare jeans

Felül feszül, alul viszont a kilencvenes évek csizmás divatjához igazodva bővülnek ezek a farmerok, melyek 2017-ben élik második virágkorukat. Nagyon ügyelni kell ennél a nadrágnál, hogy ne legyen olcsó a megjelenés: párosítsuk egy domináns kabáttal, valamint egy egyszerű, de nagyszerű magassarkúval domborítsuk ki a vádlirészt. Merész darab és könnyű elrontani a viselését – de ha jól csinálod, igazán menő szettet kanyaríthatsz ezzel a farmerstílussal.

5. Felhajtás és testreszabás

A Gucci rukkolt elő ilyen stílusú farmerokkal idén – a divatszcéna pedig úgy kezdte el leutánozni, mintha nem lenne holnap. Az össze-vissza hajtogatott, bő farmereknél ugyanaz a jó tanács, mint a második kategóriánál: önmagában elég vagány ez a nadrág, így nem kell túltolni az outfit további részét.

(Képek: Getty)