×

Tudtad, hogy van egy levehetetlen karkötő?

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 05. 8.

És emberek akár több tízezer dollárt fizetnek érte. Hogy ajándékba adják.

A divat világában nem mindig uralkodik teljhatalmúlag az értelem – de nem is szeretnénk, ha nem lenne olykor annyira elvetemülten presztízsmániás, mint a karkötő, amit most bemutatunk. Ez a minimalista, elegáns Cartier karkötő elsőre nem tűnik semmi extrának, igaz?

A karkötőt (néha többet is) olyan sztárok csuklóján láthatjuk, mint Lindsay Lohan, Kylie Jenner vagy épp Katie Holmes:

De mitől is különleges ez a Cartier ékszer? Nos attól, hogy ez a LOVE nevű karkötő levehetetlenre van tervezve. Konkrétan úgy működik, hogy két darabban van, majd a tulajdonos csuklójára csavarozzák. A pár éve indult sztárékszer-hagyományhoz az is hozzátartozik, hogy az ember nem saját magának vásárolja a darabot, hanem a szíve választottjának (úgy tűnik Jennert elég sokan a szívükbe zárták). Mivel csavarok rögzítik a csuklóhoz, ezért konkrétan levehetetlen anélkül, hogy óvatosan lecsavaroznák a tulajdonosa kezéről. Ezek után nem is csodálkozunk, hogy nem egy sztár bajba került már reptéren ezzel a leszerelhetetlen ékszerrel a biztonsági becsekkolásnál.

A Cartier LOVE tervezője, Cipullo, így nyilatkozott a karkötő filozófiájáról:

„A szerelem túl reklámszagú lett és a szó is kiüresedett; viszont egy szerelem nélküli élet semmit nem ér, egy hatalmas nulla. Korunk modern emberei olyan szimbólumot szeretnének a szerelemhez társítani, ami legalábbis félig-meddig állandónak néz ki – vagy legalábbis nem egyszerűen eltávolítható. Végtére is, a szerelemnek örökké tartó minőséget kellene képviselnie – csakúgy, mint azoknak a tárgyaknak, melyek azt szimbolizálják.”

A Cartier karkötőihez 4000 dollártól (több, mint egymillió forint) lehet hozzájutni, aranykarát-mennyiségétől és gyémántberakásától függően pedig 40,000 dollárig mehet fel az ára (több, mint 11 millió forint). Nos, két dolog biztos: hogy a karkötő 2014 óta nagyon népszerű hollywoodi körökben – és az, hogy a Cartier szerelme nem csak örök, hanem elég drága is.