×

Bamba marhában jártunk, elképesztő burgert zabáltunk

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 08. 21.

Mert aki a hamburgerfogyasztást evésnek hívja, az szerintünk még sosem evett olyan igazán lucskosan gyönyörű burgert, amit lehetetlen szépen fogyasztani. Vagyis van egy titok, melyet sok más érdekességgel együtt megtudtunk Jancsa Janitól, a Bamba Marha alapítójától, miközben egy érzékzsibbasztó kajapornó-burgert toltunk magunkba.

A Fashion Street-Deák tér sarki Bamba Marha már igazi intézménynek számít a hazai és külföldi hamburgerafficionádók körében – ami nem véletlen, hiszen az a Jancsa „Burgerpápa” Jani hívta életre, aki hazánk egyik legnagyobb hamburgermegszállottjaként három évvel ezelőtt elindította a burgerblog.hu-t, mely egy máig is egyedülálló gourmet hamburgertesztelő blog. Jani így nem az ismeretlenbe célzott, mikor elindította a Bambát – ennyi burgertapasztalattal a háta mögött tudta, mitől döglik a légy és a fine dining hamburgerekre éhes nép.

A tágas – de dél körül meg este zsúfolt – Bamba Marhában bárszékeken, faasztalokon vájhatjuk a fogunkat a gyönyörűbbnél gyönyörűbb hamburgerekbe.

Ilyen üresnek még életünkben nem láttuk a helyet, mikor mi érkeztünk a legtöbb asztalnál fejmagasságig tornyosultak az efféle csodák:

Úgy döntöttem, hogy ezúttal félreteszem eddigi imádatomat a kedvenc Bamba-burgeremmel, a Sloppy Joe-val kapcsolatban (amit minden húsevőnek az életben egyszer MUSZÁJ megkóstolnia), és kipróbálok egy újdonságot, a Steakhouse Burgert.

Janit ehhez a burgerhez egy pár hónappal ezelőtti, New York-i útja inspirálta.

„Mikor úgy érzem, egy kicsit lemerülnek az elemek, mindig megpróbálok eljutni az Államokba, hogy ötleteket merítsek, feltöltődjek, új ízeket és kombinációkat kóstoljak meg. Persze az amerikai hamburgergyakorlatot nem lehet egy-az-egyben átültetni – van, ami még nagyon idegen lenne nálunk – de rengeteg izgalmas dolog jut eszembe, mikor az óceánon túl kóstolok. A Steakhouse Burger ötlete a Chopped Cheese és a legendás Harlem-Bronx szendvicsekből jött.”

Jani sosem csinál két ugyanolyan hambit: ennek a hamburgernek az egyik legfőbb különlegessége a fonott kalácsos buci, amit még életemben nem próbáltam húspogácsával – leginkább nagymamám téli kalácsára emlékeztetett omlós, nüansznyit édes tésztájával, aranybarna tetejével.

Ezen felül a hozzávalók: marhahúspogácsa, brie sajt, szarvasgombás majonéz, kakukkfüves karamellizált hagyma, rukkola és paradicsom. A végeredmény? Egy annyira elképesztően ízletes, egyedi és pompás burger, hogy még jóllakottságom ellenére is meggyőztem magam, hogy ebből a párját ritkítóan finom burgerből egy morzsa sem maradhat a tálcán. Valamint megtudtam Janitól azt a titkot, hogyan lehet úgy megfogni egy hambit, hogy ne essen ki belőle mindenhol minden. A titok:

Fejjel lefelé kell fordítani az egészet.

És akármennyire furcsán hangzik is, mi kipróbáltuk és tényleg működik. Úgyhogy ezentúl burgert csak így.

Desszertnek pedig, ha elég bátrak vagyunk, ehetünk egy baconös Oreót is – ami elsőre nagyon bizarrul hangzik, de ízre viszont abszolút nyerő (teszteltük).

Lekísérőnek pedig a Bamba Marha saját sörét is megkóstolhatjuk idén augusztustól – és egy igazi, lucskos hamburgerélményhez mi más is dukálna, mint egy jó korsó ház söre?

Uvegezes Bamba modra 😝😝😝🍺🍻

A post shared by Bamba Marha Burger Bar (@bambamarhaburger) on

Úgyhogy nyáron is érdemes Budapest legnagyobb Bamba Marhájába ellátogatni a Fashion Streeten álmaid #ezbamba hamburgeréért! Jóétvágyat!

(Fotók: Bamba Marha, a szerző saját fotója)