×

Különleges szappannal ünnepli a Black Friday-t a Lush és a Fashion Street

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2017. 11. 23.

Nem csak a kedvezményekről szól ugyanis ez a nap, hanem más problémákra is fel lehet hívni a figyelmet.

A Fashion Street legújabb lakója, a Lush és a Szumátrai Orángután Társaság (Sumatran Orangutan Society, SOS) együtt védi meg az orángutánokat és esőerdei élőhelyüket. A Lush új Orangutan szappanjának eladásából származó minden bevételt az SOS és helyi partnere, az Orángután Információs Központ (Orangutan Information Centre, OIC) támogatására fordítják. A cél, hogy a szumátrai Bukit Mas környékén található, egyedülálló Leuser Ökoszisztéma határán elhelyezkedő földterületet újra esőerdő borítsa.

Az #SOSsumatra kampány 2017. november 24-én, azaz a Fekete Pénteken indul. Célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás szélére sodródott orángutánok helyzetére, illetve az erdőirtás hatásaira. Már csak 14.600 vadon élő orángután maradt Szumátrán; a Lush ezért 14.600 exkluzív Orangutan szappant gyártott.

Az Orangutan szappan illata egyedi, pacsulis-narancsos, alapja pedig a Szumátrához közeli Nias szigetéről származó extraszűz kókuszolajból készült.

Helen Buckland, az SOS igazgatója:
„A vadon élő orángutánokat számos veszély fenyegeti, túlélésüket esőerdei otthonuk védelme garantálja. Fantasztikus érzés visszaszerezni és újjáéleszteni ezt a területet, hogy az orángutánok újra szabadon kószálhassanak!”

Simon Constantine, a Lush vezető parfümkészítője és az etikus beszerzési csoport vezetője így nyilatkozott:


„A SOS tagjai elmagyarázták, majd megmutatták, milyen hatással vannak az általunk használt összetevők Szumátrára. Azonnal eldöntöttük, hogy megváltoztatjuk a hozzáállásunkat, eltüntetjük a pálmaolajat a szappanbázisainkból és megpróbáljuk jóvátenni a kárt, amit okoztunk. Fontos fordulópont volt ez. Rá- jöttünk, hogy nem dönthetünk többé a legkisebb rossz mellett, helyette megoldást kell találnunk a problémákra, amiket a pálmaolaj és más összetevők jelentenek. Még soha nem találkoztam ennyire hatásos projekttel: a SOS valódi megoldást talált a problémára, mára 500 hektárnyi erdőterületet telepítettek újra azon a területen, mely 10 éve még illegális pálmaültetvény volt.”

De a Fashion Streeten nem csak a Lush készül a Black Friday-re!

Számos márkaboltban várnak november 24-én kedvezmények és meglepetések, egész nap, úgyhogy érdemes a gyönyörű karácsonyi kivilágításos utcán végigsétálva beszerezni a legjobb áron az utca termékeit!