×

Négy ínycsiklandó kávékoktél a hőség ellen

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2019. 06. 13.

Hűsítő és frissítő koktélokkal vesszük fel a harcot a kánikula ellen!

Imádsz kávézni, de valahogy a forró italok gondolatától is lever a víz? Koktélozni is szeretsz, de azért délben meglegyintene eléggé egy Long Island? Akkor idesüss: a Starbucks kávémesterei összeállítottak egy csodás kávékoktél-válogatást, amelyek nem csak finomak, de változatosságot is hoznak a nyári mindennapokba, plusz te magad is könnyen elkészítheted őket!

A Starbucks baristái és kávémesterei hosszú ideig tanulják a kávékészítés módszerét és titkait, így pontosan tudják, hogy az adott kávéfajtához milyen pörkölés illik, milyen kávékészítő eszközzel főzve a legfinomabb és milyen ízekkel harmonizál legjobban. A következő kávékoktélok akár otthon vagy akár az irodában is könnyen elkészíthetők, hogy ne csak a nyári bulik, de a mindennapok is színesebben teljenek.

Golden Kenya koktél

A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vitamindús narancs kíséretében.

Hozzávalók: 140ml Starbucks Kenya kávé, 100ml rostos narancslé, 5 db kávétejszín, 37,5ml vanília szirup

Elkészítés: A Kenya kávét elkészítjük pour overben. Shakerben összekeverjük a kávét, a narancslevet és a vaníliaszirupot. Hozzáadunk egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd felrázzuk. Díszítésnek használjunk egy naracskarikát, a pohár szélére akasztva.

Tipp: A jeget a tejszín előtt adjuk hozzá, hogy lehűtse az italunkat és ne csapódjon ki a fehérje.

City Jungle

Végh Emese a pezsgő nappalok és éjszakák rajongóinak álmodta meg ezt a koktélt, amely gyümölcsökkel és csokoládéval adja meg a napindító erőt és igazi agyserkentőként kísér végig a mindennapokon.

Hozzávalók: 27g Starbucks Veranda kávé, 1 db mangó, 1 db ananász, 3 kanál fehércsokoládé, kókuszreszelék, 1,5%-os tej, jég

Elkészítés: A felszeletelt ananászt a pohár aljára helyezzük, hozzáadjuk a három kanál csokit és a jeget. Ráöntjük a pépesített mangót, majd a tetejére a durvára őrölt, french pressben készített Veranda kávét töltünk. Ízlés szerint tehetünk rá kókuszreszeléket, kávébabot vagy mangót is.

Mentás-Csokis Álom

Geiger Gábor receptje azok számára készült, akik igazi energiabombára vágynak és a hétköznapok különlegességét keresik. A koktélban a kávé és a jótékony hatású gyümölcsök kombinációja keveredik a menta és csoki párosával.

Hozzávalók: 2×20 ml mokka, dupla eszpresszó, menta, csoki, tej, málna szirup, lime, marok jég

Elkészítés: 2×20ml mokkát és mentát teszünk egy üvegpohárba, majd hozzáöntjük a dupla adag presszókávét, valamint a tejet és a jeget. A pohár maradék részébe 15ml málnasziruppal kevert tejhabot teszünk, a hab tetejére pedig csokoládéreszelék és a lime kerül.

Summer Morning

A friss ébredést Győri Emese koktélja biztosítja, a hűs cold brew és az immunerősítő bazsalikomlevél segít majd, hogy a reggeli energia estig tartson.

Hozzávalók: 15 ml barack szirup, cold brew, szűrt víz, fél adag jég, bazsalikomlevél

Elkészítés: 15ml barakcszirupot töltünk egy shakerbe, ehhez hozzáadjuk a jeget, a szűrt vizet és a bazsalikomlevelet, majd összerázzuk. A pohár alsó részébe cold brewt öntünk, erre kerül a jég és a shaker tartalma.

Ha pedig már jól bejáratott ínycsiklandó Starbucksozásra vágynál, akkor irány a Fashion Street-i Starbucks, ahol a légkondis belső térben, vagy az árnyas teraszon is jólesnek a legfinomabb kávékülönlegességek! 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás