×

Saját jógastúdiót nyit Osvárt Andrea – Kikérdeztük!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 03. 5.

A Fashion Street gyönyörű nagykövete exkluzív interjúban mesél nekünk legújabb, nagyon izgalmas projektjéről!

FS: Mikor nyitott meg az Osv’ART Boutique Yoga & Pilates?

OA: Hivatalosan március elsejétől lehet nálunk regisztrálni és bejelentkezni, az órarend viszont még folyamatosan bővül és alakul, ahogy csatlakoznak az oktatók.

Miben különbözik a stúdiód a többi jógastúdiótól? 

Szerettem volna egy olyan jógastúdiót itthon, ami nemcsak az oktatás színvonalában, de az atmoszférában, higiéniájában és stílusában is magas színvonalú. Szeretnék extra szolgáltatásokkal kitűnni, melyek még kellemesebbé teszik az itt töltött időt, hogy valódi, családias érzés töltse el a vendégeket. Leginkább Amerikában inspirálódtam, ahol remek modern jóga stúdiók vannak; olyanok, ahová minden órára öröm bemenni.

Mióta jógázol?

Már több, mint tíz éve. 2007-2008 körül Rómában éreztem, hogy szeretnék kezdeni valamit magammal és elmentem egy jógaórára. Szerelem volt első látásra. Az óra végén öt kilóval kevesebbnek éreztem magam és a föld fölött lebegtem – viszont elszégyelltem magam, hogy a körülöttem lévő, hatvanas éveiket taposó nők sokkal jobban csinálják, mint én, úgyhogy elkezdtem nagyon gyakorolni. Sokat olvasok is a témában: például olvastam róla, hogy eredetileg nyolvcanezer ászana volt, most már “csak” kétezer – ez még így is elképzelhetetlenül sok, de erről is szól többek között a jóga:

mindig tudsz fejlődni és sohasem éred el a tökéletességet. A jóga sokaknak sportnak tűnik, de nem az; harmóniát teremtünk a testi-lelki-szellemi energiák között. A jóga segíti a koncentráltságot, a fókuszáltságot és a mentális egészséget – ez sokkal fontosabb része a jógának, mint csakis a konkrét mozgás.

Mi a stúdió filozófiája? Melyek a legfontosabb értékeitek?

A stúdió filozófiája a nyitottság és a változás. Minden és mindenki folyamatosan mozgásban van, változik, mi magunk is. Ezt öleljük át. A jógával könnyebben tudunk alkalmazkodni a változásokhoz és ösztönzőleg hat új helyzetek befogadására. Kedvenc mondatom is erre utal legkedvesebb jógatanáromtól, Mark Blanchardtól:

“Az életben egyetlen dolog állandó és ez a változás.”

Te magad is oktatsz?

Igen. Ahogy kialakul az órarend, saját órákat is fel fogok venni a szabad időpontokra. 2016-ban végeztem el egy jógaoktató képzést, azóta pilates oktató is lettem, illetve most járok egy újabb nemzetközi jógaoktatói továbbképzésre. Stúdiótulajdonosként nagyon fontos számomra, hogy ismerjem azt a munkát, amit az oktatók végeznek és hogy fel tudjam mérni az emberi faktorokon túl szakmai tudásukat, felkészültségüket, pedagógiai módszereiket is.

Honnan jött a stúdió ötlete?

Az ötlet már körülbelül tíz évvel ezelőtt felmerült bennem, de akkoriban nagyon sokat utaztam és ez az életmód mindezt nem tette lehetővé. De mindenképpen szerettem volna megvalósítani, mivel én magam rengeteget kaptam a jógától és ezt szeretném átadni másoknak is.

Mi a célod a stúdióval?

Hogy legyen egy olyan butikstúdió Budapesten, ahová szinte bármikor be lehet jönni egy picit feltöltődni, kikapcsolódni, ugyanis a legtöbb idősávban különböző mozgásformákat lehet majd kipróbálni. Azt gondolom, hogy a jóga megfér más jellegű mozgásformákkal, mint például a pilates vagy barre. Bár mindegyik egy kicsit más, de ezek a jótékony és hatékony mozgásformák egyaránt ápolják a testet és a lelket is.

Hogy látod, a színészkedés mellett egy új karrier kezdete ez?

Szeretek hétévente megújulni, szükségem van erre. A modellkedés után jött a színészet, azután a producerkedés, ez most megint egy új szerelem. Remélem, hogy a stúdió örömet fog szerezni sok embernek és ez engem is örömmel tölt el.

Van időd ennyi tennivaló mellett pihenésre – és jógázásra?

Valóban nehéz néha időt szakítani pihenésre és jógázásra, talán ezért is nyitottam saját stúdiót, hiszen így muszáj lesz! Fontos, hogy magas színvonalú órák legyenek, és mivel hitelesen szeretném az embereknek átadni ezt az életérzést és életstílust, magam is aktív vendége leszek a stúdiónak, hogy így még jobban tudjak figyelni a folyamatos minőségre.

A Fashion Street mottója tavalytól a ‘Your Lifestyle‘. Számodra milyen a tökéletes lifestyle, amiben igazán teljesnek érzed magad?

Nekem a tökéletes Lifestyle, ha egy nap legalább 60-90 percet mozoghatok, ezáltal frissen és megújulva tudom belevetni magam az élet kihívásaiba és azt a sok pozitív energiát, amit a mozgással generálok, másoknak is átadhatom és inspirálhatok!

Kedvet kaptál? A stúdió címe: 1054 Budapest, Falk M. u. 28, az órákra pedig itt tudsz jelentkezni! Andival pedig nemsokára a Fashion Streeten is találkozhattok, ugyanis egy újabb izgalmas kiállítás nyílik a Fashion Street Gallery-ben – hamarosan jelentkezünk a részletekkel!