×

Az ötvenes évek sci-fi képregényeit idézik a Plastique Fantastique védőbuborékai

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 18.

Egészen új szintre vitte a maszkkérdést egy londoni művészeti csoport. Íme a retro-futurisztikus iSphere. MZ/X, jelentkezz!

Az 1999-ben, Londonban alapított művészeti csapat az ötvenes és hatvanas évek utópisztikus sci-fi képregényeiből inspirálódtak, mikor megalkották ezt az átlatszó gömbfejet a Covid-19 elleni védekezés elég poén művészeti alternatívájaként.

Ez a vírus nagyon demokratikus: minden országhatáron átível és nem részesít előnyben senkit a neme, társadalmi-, kulturális és pénzügyi helyzete alapján.

– mondják a Plastique Fantastique tagjai.

Az iSphere-t bárki elkészítheti otthon, a csapat meg is mutatta, hogy kell csinálni: két, átlátszó, üres félgömböt kell összeragasztani, majd vágni egy lyukat a fejnek.

A művészek hozzáteszik, hogy még remek, egyedi kiegészítőket is hozzáadhatunk a futurisztikus védekezéshez: napellenzőt, belső mikrofont, búvárpipát vagy épp hangszórót a tökéletesen retró-poén hatás érdekében. Mi nagyon bírjuk, mert egyszerre nyúl komolyan és mégis nagyon humorosan a témához. És hát van olyan magyar, akinek nem ez jutott róla először eszébe?

Ugye.