×

A textilgyártás határait tágítja a COS leginnovatívabb kollekciója

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 06. 21.

A COS 2020-as őszi/téli kollekciója a technológia segítségével fedezi fel és érzékelteti a természetes és az ember alkotta környezetünket, valamint az idő múlását. Az újragondolt klasszikusokból és az időtlen stílusú, tartós darabokból álló kollekciót hagyományos és innovatív eszközökkel alkották meg: a végeredmény pedig annyira szép, hogy nagy kalapot emelünk a tervezők előtt.

Az anyagok beszerzését újragondolták, a kollekció ebben a szezonban felelős forrásból származó textileket mutat be, a tervezők különös figyelmet fordítottak az újrahasznosítás különböző formáira.

Az óceánokból nyert műanyagok új életre kelnek, a műanyag üvegek és halászhálók finom fonalként, nyers lennel és organikus papírszálakkal keverve a textilgyártás határait tágítják.

A szezon színpalettáját a tompa, neutrális tónusok nem mindennapi variációi alkotják. A kollekció alaphangulatát a krém, a bézs és a szürke különböző árnyalatai határozzák meg, melyet a vibráló kék, lángoló narancs, fakó rózsaszín, és fenyőzöld ellensúlyoz. A női kollekció mögött rejlő inspirációt határozottan szabott, mégis könnyed esésű darabok nyelvére fordították le – a kollekciót klasszikus öltönyök és organikusan ráncolt szoknyák fogják össze. A nyakvonalak és a vállak aszimmetrikus csavart kaptak, melyek így gazdag és változatos textúrájú új, váratlan formákat hoznak létre.

Az innovatív, hőmérsékletre érzékeny anyagon a hideg hatására absztrakt minták jelennek meg.

A férfi kollekció tiszta, modernista vonalait továbbra is az építészet és a perspektíva ihlette, a tradicionális és a kortárs értékek még a klasszikus fehér pólón is megjelennek. Az ing felett viselt, újrahasznosított nejlonból készült, ragyogó narancs árnyalatú, átlátszó felső új életet lehel a modern darabokkal zsúfolt gardróbunkba. Az újrahasznosított gyapjúból és nejlonból szabott átmeneti kabát lazán simul a testre, míg a hatalmas zsebei, és a gondosan tervezett kiegészítők a funkcióról is gondoskodnak. A fakó rózsaszín bőr pulóver és a nyers gyapjú oversized kabát felnagyítja a megszokott arányokat, míg a kordnadrágnak a gumírozott szárak kölcsönöznek sportosabb megjelenést.

Az alapkollekciót eklektikus és váratlan részletekkel párosított kiegészítők kísérik. A változatos formájú bőr táskákat zero-waste hajtogatási technikákkal tervezték, a többi bélelt, bőr kiegészítőt pedig újrahasznosított kötelek díszítik. A könnyű, egyszerű vonalú, minimalista kézitáskák újrahasznosított nejlonból új életre keltek. A krómozatlan bőrből újragondolt, klasszikus csizmákat az opálos, férfias sarkak teszik különlegessé. Az ékszerkollekció elnagyolt, de finom vonalvezetésű formáknak adott teret, melyek újrahasznosított ezüstből és kvarcból készültek.

A kollekció darabjait keressétek a Fashion Street-i COS üzletben!

Ez is érdekelhet:

Kézzel festett porcelán luxusórákat dob piacra az Hermès – FashionStreetOnline.hu

A francia high fashion divatház a napokban egy varázslatosan gyönyörű, limitált szériás karórakollekciót mutatott be. A luxusmárka óráinak különlegessége, hogy az órák számlapját aprólékos műgonddal, kézzel megfestett porcelán miniatúrák alkotják, a karórák keretét pedig nyolcvankét gyémánt díszíti. Az Hermès óraművesek (horloger) elképesztő precizitását, kreativitását, szépérzékét és szakértelmét dicsérő órakollekció az Arceau Harnais Français Remix nevet kapta.