×

Shawn Stussy Dior számára tervezett szörfdeszkája a legmenőbb nyári sporteszköz

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 1.

Ismét bebizonyosodott, hogy a luxus és a sport nem zárják ki egymást, az ultramenő Chanel és Louis Vuitton szörfdeszkák után ezúttal a Dior is beállt a sorba egy csodaszép darabbal.

Első hallásra szokatatlannak tűnhet egy minden ízében luxust képviselő francia divatház és egy laza amerikai streatwear márka kollaborációja, ám ha megnézzük a Stussy által a Dior számára tervezett szörfdeszkát, máris értelmet nyer a vakmerőség. Mint az jól látszik, a szörfözés iránti szenvedélyéről is ismert Shawn Stussy abszolút szabad kezet kapott a tervezésben, így újragondolva a logót és elengedve a luxusra jellemző minimalizmust, inkább a streetwear lazaságát csempészte bele a deszkába. A választott hűvös színek, mint a szürke és a belecsempészett kék elemek is az óceán szabadságát jelképezik, a játékos felület pedig határozottan azzal a céllal készült, hogy kihangsúlyozza, egy sporteszköznek nem a múzeumban, burok alatt van a helye. Az összesen 100 darabból álló limitált szériás kollekció mindegyik deszkája kézzel készült az UWL La Rochelle-i szörfdeszkagyártó-műhelyében, egyenként 72 órás megfeszített munka eredményeként.

A mesés darabokat várhatóan 11 300 dollárért dobják majd piacra. Milyen kár, hogy a hazai vizek nem kimondottan alkalmasak hullámlovaglásra!