×

Óriási felháborodást keltett a portugál Vogue őrületet ábrázoló címlapja

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 5.

Kemény sortűz alá került a portugál Vogue legfrissebb, július-augusztusi száma, amelynek témája az őrület.

Nagyon sokan érzéketlennek, ízléstelennek és idejétmúltnak bélyegezték a Vogue Portugal legújabb magazinját. A divatlap Madness Issue-ja négy különböző címlappal kerül az újságárusok polcaira – a kép azonban, ami leginkább kivágta a biztosítékot, Simona Kirchnerova modellt ábrázolja, amint két nővér fürdeti, az egyik vizet tölt rá.

View this post on Instagram

THE MADNESS ISSUE. COVER 1/4 It’s about love. It’s about life. It’s about us. It’s about you. It’s about now. It’s about health. It’s about mental health. #themadnessissue It’s about time. . Edição julho/agosto disponível em vogue.pt/shop Nas bancas disponível a partir de 10 de julho. ___
 July/August issue available at vogue.pt/shop Newsstands available from July 10th. . Photography @branislavsimoncik Styling @ninaford_ @nemamconaseba Hair @janmolnarofficial Make up @lukaskimlicka Models @simonakirchnerova Assistants Branislav Waclav / @PatrikHopjak / @fosia.rvs @exitmodelmanagement . #vogueportugal @lighthouse.publishing #editorinchief @sofia.slucas #creativedirection @jsantanagq

A post shared by Vogue Portugal (@vogueportugal) on

Egy portugál modell, Sara Sampaio azt kommentelte a Vogue Portugal Instagram-posztja alá, hogy

Ilyen képekkel nem szabadna illusztrálni a mentális egészségről szóló párbeszédet! Szerintem nagyon rossz ízlésre vall!

Egy szakpszichológus, dr. Katerina Alexandraki így fogalmaz:

A mentális egészség esztetizálása és promotálása nagyon problémás és nem lehetne egy divatlap témája. Nem is beszélve a mentális problémákkal küzdő nők orvosi kezeléseinek történetéről: száz és száz, brutálisan erőszakos kórházi és elmegyógyintézeti horrortörténetről lehet tudni.

View this post on Instagram

THE MADNESS ISSUE. COVER 3/4 It’s about love. It’s about life. It’s about us. It’s about you. It’s about now. It’s about health. It’s about mental health. #themadnessissue It’s about time. Edição julho/agosto disponível em vogue.pt/shop Nas bancas disponível a partir de 10 de julho.
___
 July/August issue available at vogue.pt/shop Newsstands available from July 10th. . Photography @alexblonde_ Art Director @alexblonde_ Producer @nolwen21 Styling @joanadacheville_stylist Hair @hikageyumiko Make up @annabelle__petit Models @marjanjonkman Assistants @glenmban @agathephilippart @romainmelchior Casting @timiletonja Set design @sylvaincabouat @walterschupfermanagement . #vogueportugal @lighthouse.publishing #editorinchief @sofia.slucas #creativedirection @jsantanagq

A post shared by Vogue Portugal (@vogueportugal) on

Többen azt is kifogásolják, hogy a témához az „őrület” szót használja a magazin, ami egy nagyon idejétmúlt terminus és rossz irányba tereli az egész diskurzust a témáról. A magazin maga így ír posztjában a címlapról:

Ez a szerelemről szól.
Az életről.
Rólunk.
Rólad.
A mostról.
Az egészségről.
A mentális egészségről.
#themadnessissue.
Már ideje volt.

View this post on Instagram

THE MADNESS ISSUE. COVER 4/4 It’s about love. It’s about life. It’s about us. It’s about you. It’s about now. It’s about health. It’s about mental health. #themadnessissue It’s about time. Edição julho/agosto disponível em vogue.pt/shop Nas bancas disponível a partir de 10 de julho.
___
 July/August issue available at vogue.pt/shop Newsstands available from July 10th. . Photography @_ricardocsantos Styling @larissamrsa Production @snowberry_production Hair @claudiopachecohairstylist Make up @sarafonseca_makeup Model @beingdoina Assistants @beatrizmmafra @eduardamariafp Heart @eduardamariafp . #vogueportugal @lighthouse.publishing #editorinchief @sofia.slucas #creativedirection @jsantanagq

A post shared by Vogue Portugal (@vogueportugal) on

A kérdéses címlapon szereplő modell – a legelső fotón, aki a kádban ül – elmondja, hogy a két nővért alakítő nő az édesanyja és a nagyanyja.

Karrierem eddigi csúcspontjának tartom, hogy édesanyámmal és nagymamámmal lehetek a Vogue címlapján! Három generáció egy címlapon!

A Vogue egyelőre semmilyen formában nem reagált a felháborodott kommentekre, újságcikkekre és szakvéleményekre; kíváncsiak vagyunk, vajon egyetértenek-e majd a címlapot ért kritikákkal és visszavonják-e a lapot.

(Forrás: The Guardian)

És ezt láttad már?

Down-szindrómás tinédzser modell a Gucci legújabb kampányarca – FashionStreetOnline.hu

A Gucci Beauty valaha volt legtöbb szívecskét hozó Instagram-bejegyzése lett a négy nappal ezelőtt megjelent, legújabb kampányfotó, melyen a Down-szindrómás Ellie Goldstein látható. A csillogó és színes Gucci ruhákban pózoló modell a divatház beauty-termékét, a L’Obscur szempillaspirált reklámozza. A Gucci kreatívigazgatója, Alessandro Michele azt a fotóst választotta, aki megnyerte Instagramon a #theguccibeautyglitch versenyt: ő David PD Hyde.