×

Sellők, tündék, faunok – varázslatos kisfilmmel nyitotta meg a Dior a Paris Couture Weeket

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 9.

Eredetileg márciusban lett volna megrendezve a Paris Couture Week, de a koronavírus okozta helyzet miatt ez is elmaradt. Ám a héten a Dior folytatta a hagyományokat és nem is akármilyen bemutatóval állt elő.

Néhány szerencsés újságíró személyesen is megcsodálhatta a Dior-ház legújabb Haute Couture kollekcióját a hét elején – természetesen szigorú higiéniás szabályok betartása mellett -, de szerencsére a kreatív csapat azokra is gondolt, akiknek ez nem állt módjukban. Számukra készítették el ezt a különleges kisfilmet, amely a Garden Of Nimfa címet viseli. A tízperces filmet érdemes végignézni, hiszen valóban varázslatos a hangulata.

Az alapötletet az úgynevezett „Theatre De La Mode” hagyománya adta. Az ötlet Nina Ricci fiától, Robert Riccitől származik, aki a második világháború utáni válságos időszakban azt találta ki, hogy az elkészült ruhákat nem modelleken, hanem a próbababáknál kisebb babákon mutatták be, egyfajta színházat teremtve így a vásárlók számára. Ezzel a technikával utaztatni is könnyebb volt a kollekciókat, ezért a későbbiekben több divatház is átvette és sikeresen alkalmazta a módszert.

Theatre De La Mode 2020-ban, a Diornál

Theatre De La Mode 1945-ben

A brand tervezője, Maria Grazia Chiuri ezt a nem mindennapi hagyományt elevenítette fel 2020-ban. Összesen 37 db egyedi készítésű ruhát mutattak be az érdeklődőknek, a gyönyörű kisflimet pedig Róma mellett forgatták. A rendező Matteo Garrone volt, akit főként a Gyűrűk Ura-filmek inspiráltak.