×

Hat dolog, amit egy bölcs utazó sosem visel a fedélzeten

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 07. 14.

Mindig extra fejtörést okoz, mit viseljünk a vakáció nulladik napján, vagyis az utazás során, amikor az esztétikum mellett a funkció és a kényelem is ugyanolyan fontossággal bír.

Teljesen természetes, hogy amikor az ember vakációra indul, a lehető legjobb formáját szeretné mutatni, és ez alól az utazás napja sem kivétel. Ilyenkor azonban a tökéletes outfitet úgy kell kiválasztani, hogy a legkényelmesebb darabok kerüljenek elő a gardróbból, ha pedig repülővel utazunk a választott desztinációra, figyelembe kell venni a biztonsági kapunál töltött nem túl komfortos perceket is. Persze ha figyelünk arra, hogy mit és főleg mit ne viseljünk, sokkal egyszerűbb, kényelmesebb és sztresszmentesebb lesz az utazás.

Íme hat olyan dolog, aminek inkább a kézipoggyászban vagy a nagybőröndben van a helye.

https://www.instagram.com/p/B7becZioMBi/

Hatalmas ékszerek

Nem árulunk el túl nagy titkot azzal, hogy a fémből készült kiegészítőket és a túlméretezett ékszereket minden esetben egyesével levetetik az emberrel a biztonsági átvilágítás során. Amikor pedig a mögöttünk lévő sor egyre tömöttebbé válik, a stressz miatt a megszokottnál is több idő kell ahhoz, míg végre kioldjuk a a csattokat és megszabadulunk az ékszerektől. A látványos kiegészítőket inkább hagyjátok a nyaralás többi napjára.

Szűk ruhák

Nyilván sokkal szexibb egy skinny farmer vagy egy testhez simuló ruha egy paperbag nadrágnál, de a repülőút alatt jelentkező óhatatlan végtagdagadás során egyrészt nem kényelmesek a túl szűk darabok, másrészt megakadályozzák testünkben a megfelelő vérkeringést. Nem véletlen, hogy még a szupermodellek is inkább laza leggings-ekben vagy trendi melegítőkben utaznak.

Sort és miniszoknya

Három indok: a repülőn mindig hideg van a légkonditól, a túl sok szabadon hagyott bőrfelület túl sok idegen anyaggal érintkezik, ami nem csak az irritációra hajlamos bőr számára kellemetlen, és bármilyen kevés is az esély rá, de vészhelyzet során sem a legszerencsésebb, ha kevés ruha takarja az embert.

https://www.instagram.com/p/B1bRVsLDWor/

Parfüm

A repülőgépek fedélzetén túl sok ember osztozik ugyanazon a levegőn, ami önmagában is szárítja az emberek bőrét, senkinek nem hiányzik még a sűrű parfümfelhők keveredése okozta fejfájás is. Utazáshoz bőven elég az illatos testápoló és a dezodor használata.

Magassarkú vagy flip-flop

Ebben az esetben kimondottan a prevenció a lényeg, legyen szó egy esetleges vészhelyzetről, vagy akár arról a sokkal gyakoribb esetről, amikor rohanni kell egyik terminálból a másikba, hogy elérjük a csatlakozást. Senki nem szeret tűsarkúban vagy tangapapucsban sprintelni a csúszós padlón.

Kényelmetlen melltartó

Kevés kellemetlenebb érzés van, mint amikor a melltartó pántja vágja a vállakat, vagy a kialakításnak köszönhetően, főleg ülve, alig kapunk benne levegőt. Utazáshoz mindig a sportosabb fazonokat és legfőképpen a merevítő nélküli verziókat viseljük.

https://www.instagram.com/p/CCLdoRlBOK5/

Tarts be ezeket az alapszabályokat, hogy az utazás sem tortúra, hanem élmény legyen. Persze az sem baj, ha ebben az évben még kibírjátok repülés nélkül, és inkább belföldi úticélt választotok a vakációzáshoz.

Ez is érdekelhet:

Van öt tippünk, amivel ötcsillagos lesz idén az izolált nyaralás – FashionStreetOnline.hu

Nagy megkönnyebbülést jelentett, amikor megtudtuk, mégiscsak szabad utazni nyáron, az újhullámos szállástípusok pedig lehetővé teszik, hogy a távolságtartással együtt is kimaxoljuk a vakációt. Az utazás élménye nem feltétlenül merül ki abban, hogy egy turistákkal zsúfolt tengerparton szürcsöljük a koktélunkat, és nincs azzal semmi baj, ha ezúttal a szokásosnál szeparáltabb nyaralást szeretnénk szervezni magunknak és a családnak, távol a tömegtől, mégis életre szóló élményeket gyűjtve.