×

Afrika aranya a gyógyír a problémás bőrre

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2020. 11. 17.

Afrikában a nők aranyának is nevezik, egyrészt, mert előállítása megélhetést biztosít az ottélő asszonyok számára, másrészt áldásos hatásai miatt, hiszen a sheavaj a szépségápolási rituálék egyik legtermészetesebb és leghatékonyabb eszköze.

Az afrikai farmakológiának már évszázadok óta meghatározó szereplője a karitéfa termése, a ghánai nők például generációk óta használják bőrük és hajuk védelmére, de a fekete kontinens egyes részein élelemforrásként, sőt, világításra is használják. A nyugati kozmetikai ipar viszont csak nemrég fedezte fel a sheavaj hidratáló és gyógyító tulajdonságait, pedig önmagában és más növényi anyagokkal kombinálva is nagyon jó hatással van a bőrre és a hajra.

Növényi eredetű, hasznos zsírsavakból tevődik össze, emellett sok A, E és F vitamint tartalmaz, amelynek köszönhetően hosszantartó hidratáló hatást fejt ki és serkenti a bőr öngyógyító képességét.

Mi mindenre jó?

A sheavaj ugyan rengeteg kozmetikai termékben megtalálható, mégis a legjobb, ha teljes, finomítatlan tisztaságban vásároljuk meg, hogy minél hatékonyabb legyen. Legfontosabb tulajdonsága tömény textúrájának és lassú felszívódásának köszönhetően a rendkívüli hidratálás, ami főleg ilyenkor, a téli szezonban lehet gyógyír a száraz és érzékeny bőrre. És ha már bőrproblémák: csökkenti az ekcéma tüneteit, hosszantartó használata megakadályozza a betegség kiújulását, nyugtató hatásának köszönhetően enyhíti a pikkelysömör és az allergiás reakciók tüneteit, de kiütésekre és csípésekre is gyógyírként funkcionál.

Az arc- és testápolás mellett a sheavajjal gazdagított samponok, balzsamok és pakolások hidratálják, nyugtatják és védik a hajat a kiszáradástól és töredezéstől. És persze egy kis reflexió a mostani helyzetre is:

az állandó kézfertőtlenítés és gyakori kézmosás okozta szárazságot például enyhíthetjük a shevajas szappanokkal, amelyek amellett, hogy tisztítják, puhítják is a bőrt.

Így használd, hogy kimaxold a hatékonyságát!

Először is, a terméket tartsd mindig szobahőmérsékelten egy lezárt tégelyben annak érdekében, hogy tökéletes állagú maradjon. Attól szerencsére nem kell tartani, hogy idő előtt megromlik, mert a shevaj egyik legnagyobb értéke, hogy nehezen avasodik, úgyhogy a megfelelő körülmények között tartva egy évig biztosan megőrzi minőségét, utána pedig maximum a vitamintartalma csökken.


Mint minden bőrápolási rituálénál, az első és legfontosabb dolog, hogy a sheavajat tiszta bőrfelületen használd. Amikor felviszed, óvatos és kíméletes mozdulatokkal masszírozd bele a bőrödbe, hiszen tömény állagának köszönhetően akkor fog igazán hidratálni, ha jól eloszlik a kívánt felületen. Amennyiben testápolókrémként túl intenzívnek érzed, próbáld ki vizes bőrön tusolás után, így konkrétan egy házi készítésű testbalzsamot kapsz, amitől a bőröd szuperpuha lesz. A plusz jó hír, hogy sem túlaldagolni nem lehet, sem mellékhatásokkal nem bír, így minden mennyisgében használhatod.

Ha kipróbálnád az afrikai csodaszert, a The Body Shop shevajjal kiegészített termékein kívül száz százalékos, finomítatlan tömböt is találsz. Ne feledd, a Fashion Street emellett csodás karácsonyi fényekkel vár egy hangulatos belvárosi vásárláshoz!

Ez is érdekelhet:

A pszichológusok öt tippje, hogy elviselhetőbb legyen az újabb karanténhelyzet – FashionStreetOnline.hu

Nem mindig könnyű félig telinek látni azt a bizonyos poharat, miközben újabb szigorítások korlátozzák mindennapjainkat, mindenesetre összeszedtünk öt tuti tippet, amelyekkel kicsit segíthetünk megtartani a jó hangulatunkat. A vírus második hulláma során visszatértek a már ismert korlátozások: limitálva vannak a baráti és családi találkozások, ismét bezárnak a kávézók, éttermek, uszodák, fitnesztermek – ki tudja meddig.