×

Bőrbakik – A hat leggyakoribb hiba, amit hidratáláskor vétünk

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 01. 11.

Venni egy jó zsíros krémet és viszontlátásra! Nem, ezzel még nem oldottuk meg a száraz bőr problémáját. Íme a leggyakoribb hibák, amelyeket jobb, ha elkerülsz, már ha pihe-puha bőrre vágysz!

1. Nincs rendesen előkészítve a bőröd

RADÍROZZ! A szépségtanácsadók nem győzik hangsúlyozni, de sokszor még mindig elkummantjuk az alapos és legfőképpen rendszeres bőrradírozást. Pedig az elhalt hámsejteket nemhogy felesleges kenegetni, ráadásul meg is akadályozzák, hogy a (valljuk be legtöbbször méregdrága) hidratálókrémek hatóanyagai bekerüljenek a bőr mélyebb rétegeibe.

2. Kihagyod a szomjazó részleteket

Sokan esünk abba a hibába, hogy a lábunkat jó alaposan bekenjük, hiszen az állandó szőrtelenítés miatt ott a leglátványosabb a szárazság, és közben szépen megfeledkezünk az olyan értékes testrészekről, mint a karok alatti rész, a hát vagy a has, amik ugyanannyira igénylik a törődést. Figyelj oda minden porcikádra, nekik is jár a kényeztetés!

View this post on Instagram

A post shared by Lush Hungary (@lushhungary)

3. Már látod a pikkelyeket, mikor hozzálátsz a krémezkedésnek

Már ha nem szeretnél sellővé változni. Fürdés, zuhanyzás után sose várd mg, amíg a bőröd annyira kiszárad, hogy már látható jelei is vannak a dehidratáltságnak. Nyáron sem várod meg, míg jól leégsz, hogy bekend magad fényvédővel, ugye? Ugyanez vonatkozik az arc- és testápolásra is, sose hagyd szomjazni a bőröd!

4. Mindegy, mi az, csak az illata legyen jó

A bőröd nem érdemel mást, csak a legjobbat. Ha a táplálkozásban már tudatos vagy, és az ételek összetevőit is mindig alaposan megvizsgálod, ne legyél hanyagabb a bőröddel sem. Nem éri meg! Kerüld a kőolajszármazékokat és fókuszálj az olyan áldásos természetes anyagokra, mint a kókuszolaj, a kakaóvaj és persze a sheavaj, amelyek tele vannak vitaminokkal és nemcsak táplálják, de puhítják is a bőrt.

5. Felszárítod az apró cseppeket

Tudtad, hogy kedvezőbb hatást érhetsz el, ha úgy hidratálsz, hogy a bőröd még nedves egy picit? Tusolás és arcmosás után ne törölközz teljesen szárazra, sőt, jobb ha nem is dörzsölöd, csak épphogy megpaskolod magad a törcsiddel. A maradék vízcseppek maradhatnak, így segítesz a bőrödnek, hogy még intenzívebben zárja magába a nedvességet!

View this post on Instagram

A post shared by GymAlpha™ (@gymalpha)

6. Túl hűséges vagy

Nos, igen, olykor ez sem túl előnyös, hiszen – mint tudjuk – a változatosság gyönyörködtet! Még a bőrödet is, amelynek a szerkezete teljesen természetes módon időről-időre kicsit megváltozik. És ez nemcsak idő kérdése, azt mindannyian tudjuk, hogy a kor előrehaladtával több mindenre lesz szüksége a bőrnek, de ugyanúgy igaz ez akkor is, ha például más éghajlatra költözünk, ha hormonális változáson esünk át, vagy épp, ha a nyárból átnyargalunk a hidegebb hónapokba.

Úgyhogy a lényeg, hogy mindig figyelj oda a tested reakcióira, mert a bőröd mindig meghálálja a törődést! Ha kicsit is elbizonytalanodsz, gyere és nézz körül a Fashion Streeten, mert mind a LUSH, mind a The Body Shop üzletekben professzionális eladók várnak finomabbnál finomabb termékekkel.