×

Íme a szett, amely minden cipőrajongó álma

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 02. 21.

Az ínycsiklandó receptek és cuki kutyacuccok után most egy prémium cipőápoló készletet dobott piacra a Zara Home, amely mellől a tuti tippek sem maradnak el!

A spanyol fast fashion vállalat lakberendezésre szakosodott üzlete a zene, a kisállatok és a gasztronómia szerelmesei után ezúttal a cipőfetisisztáknak kedvez egy különleges kollaborációval. Persze nem egy sor gyönyörű lábbeliről van szó, hanem egy prémium ápolószettről, amellyel megóvhatjuk kedvenc bőrcipőinket és elnyújthatjuk élettartamukat.

Az együttműködéshez nem mást választottak, mint a cipőápolásban világhírű francia Saphir Médaille d’Or termékeit, amelynek legendás krémje hét különböző, de kizárólag természetes összetevőkből készült viaszból áll. A luxuspasztákhoz a Zara Home készített elegáns kiegészítőket és eszközöket és persze a tárolódobozt.

Első lépés: tisztítás

A cipők karbantartásának első lépése, hogy megszabadítsuk őket a portól és az egyéb szennyeződésektől. Ehhez kell a fából készült polírozókefe, amely természetes szőrből készült sörtéivel úgy tisztít, hogy közben nem roncsolja a felületet.

Második lépés: táplálás és javítás

A szintén fakeretbe foglalt praktikus ecset segítségével a csodaviaszba mártva adhatunk kellő nedvességet a bőrnek. Miután jó vastagon bekentük vele a cipőt, finom mozdulatokkal dörzsöljük át a lábbelit. Ezzel eltávolítjuk a felesleget, de a kellő mennyiség szépen beépül az anyagba. Hagyjuk magától megszáradni, hogy az apró töredezések eltűnjenek és a bőr visszanyerje fényes rugalmasságát.

Harmadik lépés: polírozás

A fényesítéshez jöhet a pamut polírkendő és az újabb csodás Saphir-paszta. A már említett anyagok és a shea vaj visszaadja a cipő eredeti fényét, amely szebb lesz, mint újkorában.

Negyedik lépés: karbantartás

Az, hogy hogyan tartjuk a cipőket azokon a napokon, amikor nincsenek viselve, legalább olyan fontos, mint a tisztítás. A vörös cédrusból készült sámfa segít megtartani a cipő formáját, a pamuttasakba rejtve pedig megvédhetjük a portól, a fénytől és a nedvességtől. Ezek mind segítenek, hogy sok-sok évig élvezzük a kedvenc darabjainkat.

Ötödik lépés: rendszerezés

Hogy mindig kéznél és egy helyen legyenek cipőápoló kellékeink, a Zara Home nemcsak egy csodaszép fadobozt, de egy bőr aktatáskát is tervezett a szetthez, amelyek – mint ahogy azt már megszokhattuk – dekorációként is gyönyörűen megállják a helyüket.

Hatodik lépés: cipőt fel!

Miután csodaszép állapotba varázsoltuk lábbelinket, jöhet az utolsó és legfontosabb rész, hogy büszkén viseljük azokat! Ehhez a mozdulathoz pedig mi más dukálhatna, mint egy akácfából készült cipőkanál? Így nem kell attól tartani, hogy a cipő sarokrésze sérül vagy megtörik, amikor a reggeli kapkodás közepette próbáljuk belepréselni a lábunkat.

Na, ezzel is megvolnánk! Azt pedig csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a szett a férfiaknak is remek ötlet, akiknek általában jóval nehezebb ajándákot vásárolni.