×

2022-től a Saint Laurent és a Brioni is teljesen szőrmentes lesz!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2021. 10. 4.

Az, hogy Kering, nem sokunknak mond valamit. De az, hogy Gucci, Saint Laurent, Alexander McQueen vagy Balenciaga, már annál inkább! Akkor pontosítsuk: a Kering Group az a francia, luxus divatkonglomerátum (de szép szó is ez), amely mindezek mögött áll. Ők pedig úgy döntöttek, hogy a szőrme ideje végleg leáldozott.

A Kering vezérigazgatója és elnöke, François-Henri Pinault múlt pénteken egy rövid közleményben tudatta, hogy 2022 őszétől a cégcsoport minden márkájának megtiltja a valódi szőrme használatát.

Itt az idő. A világ megváltozott, ügyfeleinkkel egyetemben a luxusnak is alkalmazkodnia kell ehhez. Az állatok jóléte érdekében cégünk mindig bizonyította, hogy hajlandó javítani a saját ellátási láncán és a luxuságazaton belüli általános gyakorlatokon is.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KERING (@kering_official)

Egyébként a Kering Group márkái közül a Gucci volt az első, aki 2017-ben kivonta a szőrmét a darabjaiból, arra hivatkozva, hogy a textilipari technológia fejlettségének köszönhetően már nincs szükség valódi szőrre, hiszen a műszőrme is lehet ugyanolyan mutatós. A Guccit  a Balenciaga, az Alexander McQueen és a Bottega Veneta is követte.

A fenti divatházak életében tehát ebből a szempontból nem lesz nagy változás, akit ez leginkább érint, az az egyik leghíresebb francia divatmárka, a Saint Laurent. Ők ugyanis még idén is rókaszőrt adtak Kate Moss-ra, ami meglehetősen feldühítette az állatvédőket. 2022 őszétől tehát sem ők, sem a Brioni – csak hogy a legismertebbeket említsük a Keringen belül – nem használhatnak szőrmét.

Hogy mennyire időszerű volt ez a lépés, és hogy mennyire erre tart (végre!) a világ, azt mi sem bizonyítja jobban, minthogy nemrég az Oscar de la Renta is leszámolt az állati szőrmével. Bár ehhez az kellett, hogy Billie Eilish befenyítse a céget, hogy csak akkor viseli a ruháját a MET-gálán, ha a divatház nem gyárt többet állati szőrből. Hogy ebből mi igaz, az sosem fog kiderülni, de az énekesnő végül egy szőrmentes Oscar de la Renta ruhában jelent meg.

Reméljük, hamarosan az állati bőrnek is hasonló lesz a sorsa a divatiparon belül, ezzel kapcsolatban itt és itt olvashattok még!