×

Dolgok, amiket (ne) fogadj meg 2022-re!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 01. 4.

Vannak olyanok, akiket a világból ki lehet kergetni az újévi fogadalmakkal, és vannak, akiknek segít, ha bizonyos keretekhez kötik az elérendő céljaikat. Legyél pro vagy kontra, mi összegyűjtöttük a leggyakoribb fogadalmakat, amiket nem hagytunk kommentár nélkül.

Idén tuti lefogyok!

Ha a 2022-es célod az, hogy faragj a kilóidból, kezdd azzal, hogy kivágod az ablakon a mérleget. Oké, ha túl magasan laksz, elég, ha kiveszed belőle az elemet és betolod az ágy alá, hogy ne is lásd. Teljesen felesleges azzal stresszelned magad, hogy elkezdtél diétázni, egy hete mindennap edzel, de még egy grammot sem fogytál. Ez nem így működik, de ezt úgyis tudja mindenki, csak sajnos az az igazság, hogy kifogásokat keresve feladni mindig sokkal könnyebb, mint kitartani. Pedig ha megpróbálod átállítani az agyadat, és azért akarsz edzeni és vigyázni az alakodra, hogy egészségesebb legyél és jobban érezd magad a bőrödben, messzebbre fogsz jutni. A rossz hír, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb módja a tartós fogyásnak a futás, amit a legtöbben utálnak. Nem baj, kezdd el! Lassan és keveset. Minden lépés, minden perc több a semminél. Amikor szenvedsz, gondolj a sütikre, amiket úgy szeretsz. Már nem is olyan szimpatikusak, ugye? Hidd el, egy hónap után átáll az agyad, és a sport az életed részévé fog válni, bármilyen mozgásformát válassz. 

via GIPHY

Végre leteszem a cigit!

Helyes! Nincs, ami mellette szóljon, káros is, büdös is, soha többet ne gyújts rá!

via GIPHY

Elkezdek takarékoskodni!

Van az a mondás, hogy még akkor is lehet spórolni, ha lehetetlennek tűnik. Bármennyire is össze kell húzni a nadrágszíjat, fontos fogadalom, amit érdemes azzal kezdeni, hogy nagyon odafigyelünk a költésekre. Az életben bármilyen cél eléréséhez alaposnak kell lenni, így nem véletlen javasolják a pénzügyi tanácsadók, hogy

kezdetnek vezessünk egy táblázatot minden kiadásról, mert sokszor így látszik, hogy bizony van honnan lecsippenteni. Az elején lehet, hogy sokkoló lesz (mint amikor a dietetikus kéri, hogy írjuk össze, mi mindent eszünk meg egy nap), de a célok megvalósításához és az akcióba lendüléshez elengedhetetlen, hogy tisztán lássunk.

via GIPHY

Nem nézegetem az exem az instán!

Az szuper, bár úgysem lehet betartani, szóval inkább engedd el. De akárhányszor végigpörgeted a boldogságtól kicsattanó fotókat, legalább próbáld magadban tudatosítani, hogy az ott található tartalmak összetevőlistájában a valóság nagyon maximum 30%.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Couple Goals (@couplegoals) által megosztott bejegyzés

Zöldebb leszek, mint valaha!

Az jó! Ezt is, akárcsak a sportolást, okosabb kis léptékben kezdeni a nulláról. Például vásárlásnál soha ne használj plusz nejlonzacskót, ne vegyél műanyag lakberendezési tárgyakat, újítsd be egy komposztálót, de azzal is csökkentheted az ökológiai lábnyomodat, ha a felesleges dolgaidat elajándékozod, vagy ha elkezdesz natúrkozmetikumokat és természetes összetevőket tartalmazó tisztítószereket használni.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Body Shop Magyarország (@thebodyshophungary) által megosztott bejegyzés

Sokkal többet fogok olvasni!

Helyes. Ismerős, hogy minden alkalommal, amikor bemész egy könyvesboltba vagy antikváriumba, egy halom új kötettel érsz haza, de behozhatatlannak tűnő lemaradásban vagy a kiolvasásukat illetően? Nos, akkor fogadd meg, hogy addig nem veszel új könyvet, amíg a meglévőket (legalább a 12 legújabbat) ki nem olvasod. Szoktasd magad vissza az olvasásra! Ezzel sem kell kapkodni, válassz például az év minden hónapjára egy könyvet, és ne engedj belőle, ha esténként túl fáradt vagy és látod, hogy lassulsz, ott a hétvége! Az olvasás olyan sokat ad: jót tesz a mentális egészségnek, fejleszti az érzelmi intelligenciát és nem utolsósorban segít elszakadni kicsit az elektronikus kütyüktől. Érezz rá újra, hogy egy jó sztori olvasva pont olyan addiktív, mint a legújabb NETFLIX-sorozatod!

Na és Te? Mit fogadtál meg 2022-re?