×

Vallomások a szerelempiacról – Balázs Attila

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 02. 12.

Valentin-nap közeledtével fellapoztuk a Fashion Street Magazin tavalyi, SS21-es lapszámát, hiszen mivel lehetne jobban ráhangolódni a szerelmesek napjára, mint a The LOVE Issue-val? Ha még nem olvastátok volna, most veletek is megosztjuk azt a szórakoztató kérdezz-feleleket, amit tehetséges, fiatal hírességekkel készítettünk. 

Egy olyan nemzedéknek, amely a gyerekkort még kézzel írt szerelmes levelekkel indította, nehéz hozzászoknia a gondolathoz, hogy a felnőttkorba lépve már csak a társkereső alkalmazások algoritmusában bízhat. Mert ugyan mi lehetne kevésbé sorsszerű, mint egy unott kattintás vagy balra suhintás a telefonon? Nem csoda, hogy egyre gyakrabban van akut nosztalgiánk, mint szegény Mihálynak az Utas és holdvilágban, a kételyt humorba, a kiábrándultságot cinizmusa csomagoljuk, a balul sikerült próbálkozások ellen pedig ott a jól bevált önirónia. A meglazult keretek, bonyolult kapcsolatok és a social media által gerjesztett összehasonlító társadalom virágkorát éljük, mégis úgy tűnik, a rátalálás vágya sosem fog elkopni, és bár nincs két egyforma történet, egyvalami akkor sem változik: az igaz szerelembe vetett hitünk. Legalábbis erről árulkodnak azok a vallomások, amelyeket hivatásukban rendkívül sikeres és kimagasló eredményeket nyújtó fiatalok tettek arról, milyen szerepet töltenek be, illetve hogyan boldogulnak ők az úgynevezett szerelempiacon.

Balázs Attila, teniszező

Hiszel az igaz szerelemben?

Igen. Ahogyan azt is, hogy nagyon nehéz rátalálni, de hiszem, hogy létezik. 

Ki a legfontosabb nő az életedben?

A kislányom Izabella, aki most négyéves. Azt gondolom, ez már nem fog változni.

Használtál valaha randiappot?

Nem.

Mennyire vagy szerelmes típus?

Nem vagyok egy túlságosan romantikus, hősszerelmes alkat.

Ha döntést hozol, az eszed vagy a szíved teszi?

A kettőt együtt szeretem figyelembe venni. Nálam nem működik az egyik a másik nélkül, és ez az egyensúly ugyanolyan fontos a pályán, mint az életben. Nem hiszem, hogy túl jó, ha erőszakkal próbáljuk kiiktatni valamelyik faktort. 

Melyik a kedvenc szerelmes filmed?

Gladiátor.

Csaltál-e valaha?

Hazudnék, ha nemmel válaszolnék erre a kérdésre. Mentség, vagy sem, fiatal voltam, és nem egy kimondottan komoly kapcsolatban történt. 

Téged csaltak-e valaha?

Igen. Nem csak a sportban tapasztaltam meg a saját bőrömön, hogy ami nem öl meg, az megerősít.

Ha választanod kéne a sport és a szerelem között?

Nem örülnék neki, mert tudom, hogy a két dolog működhet együtt akkor is, ha nem könnyű. Viszont aki élsportolót választ magának, annak tudnia kell, hogy mit vállal. A sok lemondásért, a sok utazásért cserébe megtérülő siker fontos, hogy a másikat is motiválja, örömmel töltse el. Igaz szerelemben ez nem lehet kérdés. 

Hány szívet törtél össze?

Remélem, nem túl sokat.

Szerelemmel telt vagy összetört szívvel tudsz könnyebben játszani?

Mindkettőből lehet erőt meríteni, energiát nyerni, az tény. A dühöt, csalódottságot jó levezetni a kemény edzések során, de az biztos, hogy a hosszú távú eredményességhez egy kiegyensúlyozott párkapcsolat, tehát egy boldog, nem pedig összetört szív szükséges. 

Az interjú a Fashion Street Magazin 2021-es tavaszi-nyári lapszámában jelent meg.

©Fashion Street Magazine

Fotó: Lékó Tamás

Styling: Varga Anita, Bokor Lili

Smink: Virág Zsófi