×

Vallomások a szerelempiacról – Iszak Eszti

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 02. 14.

Valentin-nap közeledtével fellapoztuk a Fashion Street Magazin tavalyi, SS21-es lapszámát, hiszen mivel lehetne jobban ráhangolódni a szerelmesek napjára, mint a The LOVE Issue-val? Ha még nem olvastátok volna, most veletek is megosztjuk azt a szórakoztató kérdezz-feleleket, amit tehetséges, fiatal hírességekkel készítettünk. 

Egy olyan nemzedéknek, amely a gyerekkort még kézzel írt szerelmes levelekkel indította, nehéz hozzászoknia a gondolathoz, hogy a felnőttkorba lépve már csak a társkereső alkalmazások algoritmusában bízhat. Mert ugyan mi lehetne kevésbé sorsszerű, mint egy unott kattintás vagy balra suhintás a telefonon? Nem csoda, hogy egyre gyakrabban van akut nosztalgiánk, mint szegény Mihálynak az Utas és holdvilágban, a kételyt humorba, a kiábrándultságot cinizmusa csomagoljuk, a balul sikerült próbálkozások ellen pedig ott a jól bevált önirónia. A meglazult keretek, bonyolult kapcsolatok és a social media által gerjesztett összehasonlító társadalom virágkorát éljük, mégis úgy tűnik, a rátalálás vágya sosem fog elkopni, és bár nincs két egyforma történet, egyvalami akkor sem változik: az igaz szerelembe vetett hitünk. Legalábbis erről árulkodnak azok a vallomások, amelyeket hivatásukban rendkívül sikeres és kimagasló eredményeket nyújtó fiatalok tettek arról, milyen szerepet töltenek be, illetve hogyan boldogulnak ők az úgynevezett szerelempiacon.

Iszak Eszti, műsorvezető

Hol helyezkedsz el a szerelempiacon?

Boldog párkapcsolatban élek.

Szerelmes vagy?

Igen.

Hol találkoztatok a szerelmeddel?

Mindketten az Ökomenikus Segélyszervezet önkéntesei vagyunk, így már jóval azelőtt ismertük egymást, hogy egy pár lettünk volna. Gyakran jártunk ugyanazokra a jótékonysági rendezvényekre, étel- és tankönyvosztásokra például, de csak évekkel később alakult így, hogy egymásra találjunk. 

Hiszel az igaz szerelemben?

Igen, romantikus alkat vagyok.

És a házasság intézményében?

Abszolút. Mindig is a klasszikus sorrend mentén képzeltem el a szerelmi életemet: eljegyzés, házasság, gyerekek. 

Használtál valaha randiappot?

Nem.

Melyik a kedvenc szerelmes regényed?

Ez érdekes, mert bár szeretem a romantikát, de mint műfaj, nem a zsánerem sem könyvekben, sem filmekben. Ha olvasok, inkább a disztópiák vonzanak, vagy a pszichológiai történetek.

Van emlékezetes elsőrandis élményed?

Igen, de sajnos nem pozitív: még tinikoromban egyszer elmentem randizni egy sráccal, aki gyakorlatilag az egész találkozó alatt alpári videókat mutogatott. Ma sem értem, mi volt a célja.

Ha választanod kellene a szerelem és a hivatás között?

Nagyon nehéz erre válaszolni. Szerintem egy olyan nő, akinek fontos az önmegvalósítás, az nem tudja az egyiket a másikra cserélni. 

Szerelemmel telt vagy összetört szívvel tudsz könnyebben dolgozni? 

Összetörten semmiképpen, akkor inkább legyen semmilyen, vagy épp üres. Nekem a gyötrődés minden, csak nem ihlet, ami mindent megkeserít, és koncentrálni sem tudok.

Az interjú a Fashion Street Magazin 2021-es tavaszi-nyári lapszámában jelent meg.

©Fashion Street Magazine

Fotó: Lékó Tamás

Styling: Varga Anita, Bokor Lili

Smink: Virág Zsófi