×

A legjobb fővárosi fánkoldák a fánk világnapja alkalmából

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 06. 3.

Ha valaki nem tudná, június első péntekén a fánk világnapját ünnepeljük. Ennek örömére összegyűjtüttünk pár budapesti fánkozót, ahová érdemes benézni (nem csak június első péntekén), mert tudjuk, hogy már a cím olvasása közben elkezdett korogni a gyomrotok. 

Bomboloni 

Ha a nagyiféle sárgabarackleváros fánk ízére vágysz, akkor irány az újlipótvárosi műhely. A kis sarki fánkozóban Szabadfi Szabolcs pékmester virágfánkjai mindig tartogatnak némi meglepetést, ahol a klasszikus ízek mellett egy sor különlegesség is vár rátok.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bomboloni (@bombolonibp) által megosztott bejegyzés

Badass Coffee & Donut

Már a neve is szórakoztató, és hát sokkal több, mint egy szimpla fánkozó! Mindig van heti fánkkínálat kóstolóval, a hagyományos ízek kedvelői ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint a meredekebb gasztroélményre vágyók. A különleges alkalmakra készült kreatív fánkdobozokról nem is beszélve… 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Badass Coffee & Donut (@badasscoffeeanddonut) által megosztott bejegyzés

La Donuteria

Ide semmiképpen sem egy diéta közben menjél „csak egy kicsit bűnözni”. A hely nem egy cuki manufaktúra, hanem egy eszméletlen gyorsan növekvő franchise, amit már 18 országban megtaláltok. Ettől függetlenül a tésztát mindenki helyileg, frissen gyúrja, úgyhogy semmi gyorsfagyasztott förtelem. Ebből is látszik, mire van szüksége az embereknek, boldogsághormonra, minden mennyiségben. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

La Donuteria® Hungary (@la_donuteria_hu) által megosztott bejegyzés

The Box Donut

Egy újabb franchise, ami már öt helyen megtalálható a fővárosban. Akkor is, ha ez nem a magyaros, hagyományos ízvilágot hozza, az egyik nagy kedvenc hosszú idők óta. A pihe-puha, könnyű tésztára csorgatott mázak és egyéb feltétek nyilván az amcsi vonalat hozzák, amiben itt nem lehet csalódni, és tényleg olyan, mintha a fánkok négyzet alakja is hozzátenne egy kis pluszt az ízélményhez. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Box Donut (@theboxdonut) által megosztott bejegyzés

Mit is mondhatnánk? Boldog fánk napot, jó étvágyat!