×

Nemzetközi Macskanap: cicacuccok, cicás cuccok és persze a legcukibb cicás videók!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 08. 8.

Ha a csóknak, a lustaságnak és a proseccónak is van dedikált világnapja, miért pont kedvenc háziállatunk maradna ki a listából? (A kutyások is nyugodjanak meg, ők majd augusztus 26-án ünnepelhetnek!)

Zsírt éget, fokozza az arcbőr ragyogását és oldja a stresszt – na mi az? Hát, bizony a csók, amelynek ma, azaz július hatodikán tartjuk a világnapját! Ennek örömére összegyűjtöttünk egy sor érdekességet, amit eddig biztosan nem tudtál erről a csodás tevékenységről, amelynek nem mellesleg saját tudománya is van.

A Nemzetközi Macskanapot 2002-ben ünnepelték meg először hivatalosan az IFAW – a Nemzetközi Állatjóléti Alap kezdeményezésével, amelynek célja az volt, hogy legyen egy dedikált nap, amelyet a bolygó egyik legnépszerűbb háziállatának szentelünk. Becslések szerint mintegy 500 millió macska él a világon, kint, bent, vadon és a szomszédok kertjében, és egy vicces amerikai tanulmány szerint a legtöbb családban van egy nagynéi, akinek több cicája van, mint volt férje. Ez persze nem véletlen, hiszen azt már többszörösen bizonyították, hogy a macska birtoklása javítja a mentális egészséget, enyhíti a stresszt, a szorongást és a depressziót színtől és fajtától függetlenül. Legyen perzsa, sziámi, burmai, bengáli, rövid szőrű, munchkin, balinéz, RagaMuffin, nem beszélve a leghálásabb és legcukibb menhelyes, kóbor cicákról! Úgyhogy ha hivatalosan is meg szeretnéd ünnepelni a macskádat, íme két ajándékötlet!

Okos cicaetető, Tesla

Rattan cicafotel, Zara Home

Sőt, ezen a napon még a fekete macska sem bajt, hanem éppen hogy szerencsét hoz a fejünkre. Már aki babonás persze. 

A boldog cicatulajdonosok persze nyilván nem csak ezen a napon parádéznak, ahogy a divattervezők sem, hiszen szezonról-szezonra felbukkannak a kis- vagy éppen nagymacskák a pulcsikon, pólókon és egyéb kiegészítőkön, legyen szó high, slow vagy fast fashionről, nem beszélve ugye a cat-eye vagyis a cicaformájú napszemüvegekről, amik ismét hódítanak egy ideje.

És hogy még jobban feldobjuk a hétfőtöket, íme a kedvenc videóink!

#1

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cat | Kitty | Meow 🇺🇲 (@meowdailyvideos) által megosztott bejegyzés

#2

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

cat videos for you🐾 (@cat.lover009) által megosztott bejegyzés

#3

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cute Kittens Everyday (@instakittenscute) által megosztott bejegyzés

#4

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

hanakitty🇯🇵ハナキティー (@hana__kitty) által megosztott bejegyzés

#5

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

K I T T E N I N S A N I T Y 😺🐾 (@thekitteninsanity) által megosztott bejegyzés

Boldog cicanapot!