×

Öltözz Targaryennek – House of The Dragon x Stradivarius Collection

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 08. 31.

A Trónok harca rajongók legnagyobb örömére egy megfizethető kapszulakollekcióval rukkolt elő a spanyol fast fashion birodalom egyik márkája, amely a Sárkányok házára fűzte fel a tematikát. Naná, mi másra?

Az idei jubileumi esemény keretében ismét a divaté lesz a főszerep a fővárosban augusztus 29. és szeptember 4. között: a hétvége során több mint 30 márka legújabb tavaszi-nyári kollekciói ismerhetők meg a Szépművészeti Múzeumban, a hét közben pedig városszerte 30 kiegészítő program várja a divat iránt érdeklődőket.

Tízmillió néző csak az Egyesült Államokban – az HBO új sorozata gyakorlatilag már a debütálás napján történelmet írt, de nem is vártunk mást a Trónok harca előzmény-folytatásától. Két rész után persze nehéz megmondani, hogy a cselekmény hogyan és hová fog kifutni, hiszen egyszer már láttuk, hogy egy imádott történetet hogyan lehet a végén elfuserálni, de az tény, hogy jó volt újra a westerosi atmoszférában lenni. Ezzel nyilván nem vagyunk egyedül, az Inditex csoport pedig ki is használta a sorozat iránti globális érzékenységet, és gyorsan piacra dobott egy kollekciót, amely a Targaryen-ház stílusa előtt tiszteleg. A George R.R. által megálmodott klán ismertetőjegyei a színskálától kezdve a textúrákon át a szabásvonalakban is megmutatkoznak, legyen szó vörös hüllő hatású alsókról, hatalmas műszőrmegallérokról, tüll- és fűzőelemekről, harcias bizsukról vagy épp body láncokról.

Egyszóval vannak ötletes darabok, amelyek ahhoz kellenek, hogy elmerüljünk a sorozat esztétikájában anélkül, hogy megfeledkeznénk a pillanatnyi trendekről, de azért valljuk be, a kollekció leginkább csak egy gyors marketingfogás, nem pedig egy átgondolt óda a divathoz, a képzeletbeli sárkányokhoz vagy éppen Daenerys Targaryenhez.