×

Rossz fiú, jó fiú, most bármi lehetsz – legyél hát Benetton!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 09. 7.

Nem nagyon van olyan divatmárka, amely nem a sokszínűséget ünnepli a 2022-es őszi-téli kollekciójával, de valljuk be, a Benettonnak nem kellett ahhoz BLM-mozgalom és társai, hogy ez a hitvallás legyen a brandidentitása fókuszában. Az olasz márka ugyanis 1965 óta képviseli, hirdeti és sulykolja a különbözőségben rejlő szépséget.

A nyár utolsó pillanatait élvezve – még a strandon vagy már az irodába visszatérve – vessünk egy pillantást a legizgalmasabb őszi divatkampányokra, hogy felkészülten álljunk neki a szokásos szezonváltásnak. 

Ma sincsen ez másképp, maximum egy egyre befogadóbb közönséggel együtt ünnepelhetik a sokszínűséget egy még bensőségesebb és kortárs megközelítéssel, amely az egyén végtelen identitásához, megmutatandó személyiségéhez idomul. A kollekció természetesen abból a vágyból született, hogy a United Colors of Benetton értékeit emelje ki, és újragondolja a brand esztétikai kódjait anélkül, hogy ez az összetéveszthetetlen stílus rovására menne, de ettől nem is kell tartani, hiszen a kettő együtt olvad össze a márka születésétől fogva. Ám az tény, hogy a 2022-es kampány egy új szakasz kezdetét jelenti, hiszen a divatház új kreatív igazgatóval büszkélkedhet Andrea Incontri személyében. Az eredményt elnézve aggodalomra semmi ok, a Benetton örökség színes hagyományai jó kezekben vannak, reflektálva a jövőre is, hiszen a jelenlegi és elkövetkező kollekciók a fenntarthatóság jegyében készülnek, egyre több újrahasznosított, mégis minőségi anyag felhasználásával, amely ma már alapkövetelmény a sokszor (és joggal) kritizált divatiparban.

Visszatérve a fotókra, amelyek Giampaolo Sgura esztétikai felfogásában készültek: a semleges háttér előtt tökéletes hangsúlyt kapnak a színek, ezen belül is a test, amely az egész történet narratívája, az eszköz, amely lehetővé teszi, hogy bárki kifejezze identitását, amely vágyak, érzések, ambíciók sokaságából áll.

A kollekció elérhető a boltokban, természetesen a Fashion Street-i Benettonban is!

Photos: ©Benetton

CREDITS:
Art Director: Andrea Incontri
Photographer: Giampaolo Sgura
Styling: Jakob K