×

A Blue Fox The Bar új koktéljaitól tényleg eldobod az agyad!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2022. 09. 14.

Klasszikus kedvencek, igazi ritkaságok és szuperexkluzív tételek – kilenc új koktélt kóstoltunk a zero waste, a legmodernebb konyhatechnológiák és a felejthetetlen ízélmény jegyében, amelyek minden bizonnyal felráznak majd a mindennapokból. A Blue Fox The Bar új signature koktélmenüjének sajtóbemutatóján jártunk.

A hazai bárvilág elitjébe tartozó és nemzetközi szinten is egyre elismertebb Blue Fox a pandémiát követően újabb izgalmas és kortárs koncepcióval várja a vendégeket. A budapesti Kempinski Hotel Corvinus Budapest bárjának csapatát immár Szabó Ádám bármenedzser irányítja, aki kollégáival együtt alkotta meg a következő év kilenc Blue Fox-koktélkülönlegességét.

„Nem volt cél egy jól bevált, csak gines vagy vodkás koktéllapot kreálni, mert fontos az új ízélmény, és miután az elmúlt években itthon is elindult a minőségi pálinkafőzés, mára szerintem eljutottunk oda, hogy a jelenleg tomboló italforradalom a magyar közönséget is érintse. Így szépen lassan elkezdtük élvezni az ízeket, a tiszta spirit adta ízvilágokat, mert bármilyen hihetetlen, a pálinka lényege sem az, hogy lehúzzuk egy gyors, hirtelen mozdulattal”

– mondta el a koktélzseni, aki a kóstolás során részletesen elmondta az italok összetevőit és inspirációs forrásait, de a szokatlan kombinációkat hallva az ember először arra gondolt, Szabó Ádám összemixel mindent, ami csak a keze ügyébe kerül, aztán az ízlelés élménye után megértettük, hogy ha így is van, azt valami olyan zsigeri ráérzéssel teszi, hogy a végeredmény mindig egy tökéletesen összeért, meglepő, mégis nagyon kellemes ízvilág. A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. A világtrendek is egyértelműen azt mutatják, hogy fontos az átgondoltabb alapanyag választás, a felelősségteljes felhasználás, és a minél kevesebb pazarlás.

A zero waste elvek megmutatkoznak az új koktéllap koncepciójában is, a bárcsapat célja az volt, hogy az italokba kerülő zöldség-gyümölcs alapanyagokat szinte teljes mértékben hasznosítani tudják.

Ez még inkább kreativitásra ösztönözte a szakembereket, és Ádámék alkotómunkájának köszönhetően kilenc új, igazán egyedi ízvilágú, elegáns koktél került a bármenübe. Köztük ismert klasszikusok, mint például a Negroni, a Naked and famous vagy a Bloody Mary újító verziója a Blue Fox The Bar csapatának elképzelése alapján. A gasztronómia is erőteljesen inspirálta a signature italokat, a legmodernebb konyhatechnológiákra is szükség van például egy Naked and famous elkészítéséhez, és a Popcorn Sour popcorn-szirupját a világhírű Michelin-csillagos Noma étterem receptje ihlette. Természetesen ezekhez az italokhoz olyan bárételek választhatók az ÉS Bisztró csapatának köszönhetően, melyek stílusokat és ízvilágukat tekintve is tökéletesen illenek a koncepcióhoz.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fashion Street Budapest (@fashionstreetbp)

A signature italok mellett továbbra is megtalálhatók a klasszikus kedvencek mind a koktélok, mind a párlatok tekintetében. Igazi ritkaságok és szuperexkluzív tételek is szerepelnek a kínálatban, de ismét egyre keresettebbek a minőségi pálinkák is, nemcsak a külföldi vendégek körében. A pandémia időszakában – amikor lehetőség volt a nyitvatartásra – nőtt az érdeklődés a hazai italrajongók részéről is. Egyre több magyar törzsvendég érkezik a Kempinskiben található, az Erzsébet térről külön bejárattal rendelkező koktélbárba. Csütörtöktől szombatig élőzene van, vagy DJ is játszik, stílusos bárhangulatban élvezhetők az esték a pult mellett vagy az asztaloknál ülve.            

ÉS AKKOR ÍME RÉSZLETES KOKTÉLMENÜ!

Arrangement

A trópusi ízvilágú frissítő koktél összetevői tökéletes harmóniában illeszkednek egymáshoz. Az aperolban hidegen áztatott rooibos tea kesernyéssége kiegészíti a maracuja és a citrusgyümölcsök savanykás jegyeit és a vanília édességét.

Bloody Mary

Bármilyen egyszerűnek tűnik is, szerintünk ez a koktélkönyvekben az egyik legösszetettebb és legváltozatosabb ital.  Mindenkinek van kedvenc verziója vagy hozzátesz egy különleges alapanyagot. Mi a fokhagyma és a paprika magyar ízeit dél-amerikai fafüstön szárított jalapeño paprikával, spanyol olajbogyóval és a világ minden tájáról származó fűszerekkel ötvözve hozzuk létre ezt a karakteres kozmopolita koktélt.

Coffee negroni

Olaszország sok mindenről híres, de nekünk, bártendereknek és koktélimádóknak, ezekből a két legfontosabb a kávé és a negroni. Amikor a mesterien kiegyensúlyozott hidegen főzött kávélikőr találkozik a Campari keserűségével, az Antica Formula édességével és a gin növényi összetevőivel, akkor megszületik a kávét szeretők tökéletes aperitifje.

Dill with it

Az uborkás martini méltán közkedvelt, hiszen olyan összetevőkből áll, amelyek sokaknak ízlenek. A mi verziónkban hozzáadunk egy kis frissítő kaprot és paradicsomvizet – így még izgalmasabbá téve a balzsamos nyári éjszakák italát.

Go bananas

A nyárra gondolva hirtelen jött egy őrült ötlet. Mi lenne, ha a banános daiquirit egy kis ázsiai csavarral megbolondítanánk? Ne ítélj az első benyomás alapján! Az ananász rum, a házi készítésű banánszirup, a citrusfélék és a miso paszta továbbra is tökéletes mix minden koktélrajongó számára.

Mr. White

Az ízek olyan kombinációja, amely még a nagy Lebowskit is leverné a lábáról. A vodka továbbra is vodka, de a kávé helyett hidegen párolt kávélikőrt használunk, csipetnyi Chambord-ral, amit krémes Chambord habbal koronázunk meg, hogy még vonzóbbá tegyük. Nem csak bowlingozóknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki készen áll erre a megújult klasszikusra.

Naked and famous

A legjobb ráhangolódás a mezcalra. A titka az Aperolba áztatott rooibos, a Chartreuse fűszernövényes karaktere, a mezcal füstössége és a citrusok savanykássága. Ez a klasszikus soha nem megy ki a divatból. Mi azért adunk hozzá rooibos teát is, hogy biztosak legyünk benne, mindenki megkedveli a mezcalt és ami még fontosabb, a régi nagy klasszikusokat.

No Thyme to die

Egy ital, amelyet még Vesper Lynd is biztosan értékelne egy meleg nyári napon. Nem olyan magas az alkoholfoka, mint azé a martinié, ami neki készült, de rendkívül kifinomult ital. Lillet Blanc alapú, kiegyensúlyozott long drink, a bergamott enyhe savanykásságával, édes vaníliával, kesernyés cseresznyével és egy csipetnyi kakukkfűvel. Ez a koktél a legjobb társaság egy éjszakára, akárcsak Mr. Bond.

Popcorn Sour

A mozik és a bárok hasonlítanak abban, hogy a vendég azért fizet, hogy magasabb minőségben kapja azt, ami otthon is elérhető lenne. Ezzel a pikáns, újragondolt whisky-sourral csodálatos déjà vu élményben lesz részed.  A kukorica és a rozs whisky tökéletes egyensúlya, a lágy pattogatott kukorica szirup és az élénk citrusfélék teszik a sourt méltóvá arra, hogy reprezentálja azt a csodát, ami a koktélokban rejlik: valami ismerős, de mégis egészen más, ettől izgalmas.

TI MELYIKET KÓSTOLNÁTOK ELŐSZÖR?