×

3 ékszertrend, amivel 2023-ban megkoronázhatjuk a szettjeinket

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 01. 23.

Ha te is rajongsz az ékszerekért (és miért ne tennéd?), akkor most jegyzetelj, mert ezek lesznek a tavaszi-nyári összeállítások kötelező elemei a tavaly bemutatott Spring 2023-as show-k szerint!

Ha még nincs meg a fejedben, hogy pontosan hová szeretnél ellátogatni idén, akkor ettől a cikktől majd megvilágosodsz! Szolgáltatunk neked 10 indokot, amiért érdemes útra kelni, és amikhez nyilván egy-egy szuper desztináció is tartozik. 

Karika

A karika fülbevalók minden nyáron előkerülnek az ékszerdobozból, nem véletlenül. Végre lekerülnek rólunk a garbók, a sálak és egyéb rétegek, amelyek meggátolják egy hangsúlyosabb fülbevaló szabad mozgását és villanását. Aki azonban úgy gondolja, hogy ez a darab eddig is maximum a karibi kiruccanások során volt hordható, esetleg gondolja újra, mert a trendelőrejelzések szerint ez lesz az ékszerek királynője 2023-ban, amely extravaganciát ad a megjelenésünknek. Persze ezzel is bánjunk óvatosan, nem azt mondjuk, hogy minden arcformához és hajtípushoz, illetve hajviselethez illik ugyanaz a méret és darab, de bátran kísérletezz! Ráadásul egy-egy hangsúlyosabb fülbevalónak azért súlya is van, így mindenképpen tölts el benne jó pár percet, mielőtt mondjuk egy drágább darabot vásárolnál, mert azért kár megvenni, hogy otthon lógjon nevetve a sebes fülcimpáidon. Nézelődj, próbálj, kísérletezz, nézd végig a kifutókon készült képeket, melyik modellnek van hasonló arcformája, melyik típus milyen hajjal mutat jól stb. A divatbemutatókon mindenfélét láthattunk: Tom Ford flitteres maxijától kezdve Alexandre Vauthier színes stílusáig, míg Carolina Herrera, az elegancia mestere azt tanácsolja, hogy viseljük színes, terjedelmes, virágos koktélruhával párosítva.

Tom Ford Spring 2023 Ready-to-Wear

©Hans Feurer / Courtesy of Alexandre Vauthier

Carolina Herrera Spring 2023 Ready-to-Wear

Gyöngy 2.0

Köztudott, hogy a gyöngyök a nők legkedveltebb ékszerei közé tartoznak, a 2023-as tavaszi-nyári bemutatók pedig méltóképpen ünneplik őket. Na persze nem a tradicionális gyöngysorról van szó, hanem annak egy modern feldolgozásában, mint amilyet láthattunk Naeem Khan modelljén a New York-i divathéten, aki egy szexi chokert alkotott meg gyöngyökből egy csipet antik beütéssel, míg a Saint Laurent négyzet alakú fülbevalót készített egy maxi gyönggyel a közepén, igazán modern, futurista hatást keltve. Mivel a gyöngy a fénykorát élő (nem mellesleg a fenntarthatóbb divat miatt létjogosultságáért esdeklő) vintage és a modern közötti határvonalon mozog, ez az ékszer biztosan a divatrajongók kedvence lesz.

Naeem Khan SS23

Chanel Spring 2023 Ready-to-Wear

Saint Laurent Spring 2023

Grunge

Akiknek a fenti két trend túl szofisztikált, és inkább a vadulásra szavaz, annak sem kell aggódnia, hiszen mind a Y2K vagy a Wednesday-jel végleg révbe érő Dark Academia Aesthetic szépen megágyaztak a grunge stílusnak, amely – különösen az ékszerek tekintetében – az 1990-es évek óta nem volt ilyen hangsúlyos. A szegecses chokereket különböző módon értelmezik: az Acne Studios extrém módon, a Dior kifinomultan és szupersikkesen, Donatella Versace még a lázadást is pink szemüvegen keresztül teszi (és milyen jól teszi)!

Acne Studios Spring 2023 Ready-to-Wear

Versace Spring 2023 Ready-to-Wear

Fotók: Vogue Runway, Getty Images