×

A Hilfiger új kollekciója a múltból merít, a jelenben él, és a jövőbe vezet

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 02. 16.

Időtlen ruhadarabok, amelyek története a múlt, a jelen és a jövő közti végtelen kapcsolatot mutatja. Long Islanden mutatták be a héten a Tommy Hilfiger új kollekcióját, ahol feltárták a márka exkluzív archívumát is, valamint azt, hogyan születtek újjá a legikonikusabb darabok.

Ellenállhatatlan klasszikusok fás jegyekkel, levendulával, sáfránnyal és kardamommal – íme, azok a férfi parfümök, amiknek képtelenség ellenállni.

Egy komoly történelemmel bíró márka archívumát látni olyan, mint egy kincsekkel teli ládikóra bukkanni, de ezt valószínűleg csak a vérbeli divatrajongók érthetik igazán. A Tommy Hilfiger története az 1970-es években indult, az azóta összegyűlt ikonikus darabok legjava pedig a brand Long Island-i székhelyén található, amelyet a legújabb, 2023-as tavaszi kampány bevezetésével együtt prezentált a szerencsés meghívottaknak maga a tervező.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tommy Hilfiger (@tommyhilfiger)

„Minden egyes ruhadarabra emlékszem, hogy ki viselte a kifutón, és mit jelentett a márka fejlődésében” – mesélte Tommy Hilfiger. „18 évesen kezdtem el dolgozni: még középiskolás koromban nyitottam egy People’s Place nevű boltot, ahol trapéznacikat, menő ruhákat, lemezeket és koncertjegyeket árultam, és ami hamarosan egy olyan hely lett, ahová a zenét és a divatot kedvelő fiúk és lányok jártak. Két évvel később pedig úgy döntöttem, hogy létrehozom a saját márkámat. Azóta negyven év telt el, és még mindig itt vagyunk, és én még mindig ugyanolyan izgatott vagyok, mint az első napon. Sőt, talán még motiváltabb és inspiráltabb, mert ma már az egész világnak megmutathatom a kollekcióimat, nem csak Amerikának.”

A Tommy Hilfiger archívumából: a rögbi pólóing ingruhaként újraértelmezve

Fontos jellemzője a mostani kollekciónak, hogy nagyon sok régi darabot gondoltak újra úgy, hogy azok megfeleljenek a korszellemnek. Ilyen például az eredeti People’s Place feliratú póló, az egyik első darab, amelyet Hilfiger az üzletében árult, és amely úgy kap helyet az új kollekcióban, hogy közben nem veszíti el eredeti jelentését: minél több emberhez eljutni és kapcsolatot teremteni közöttük.

Classics Reborn kollekció 2023 tavasz
©Hilfiger

Az újraalkotás egy állandó lelkesedés forrása a számomra.

Fogalmaz a tervező – így születik újjá az Oxford ing és az ingruha, a márka történetének két alapvető ruhadarabja, készen arra, hogy egy új generáció használja és értelmezze újra, persze ezeken kívül is egy sor kulcsfontosságú és időtálló darab van a kollekcióban, amelynek arcai nagy hatású kortárs művészek, modellek, zenészek, mint GEORGIA MAY JAGGER, AOKI LEE SIMMONS, KESEWA ABOAH, KAILAND MORRIS, DYLAN és testvére, PARIS BROSNAN, valamint SEAN KOONS.

Georgia May Jagger, Dylan e Paris Brosnan
Photo: Gregory Harris

Aoki Lee Simmons e Keiland Morris
Photo: Gregory Harris

A Gregory Harris fotós által készített képeken Hilfiger kedvenc darabjainak visszatérését láthatjuk. A Classics Reborn Spring 2023 kollekció 2023. február 15-től lesz elérhető a webshopban és a kiválasztott üzletekben.