Legutóbb szeptember végén volt szerencsénk végigkóstolni a Hard Rock Hotel Budapest hangulatos bisztrója, a Sessions menükínálatát, ami mély gasztronómiai nyomokat hagyott bennünk, így kíváncsian vártuk, hogy az elmúlt fél év tapasztalatai alapján milyen újításokat fog eszközölni Szuhánszki Gábor, az étterem új vezető szakácsa.
A Hard Rock Hotel Budapestet nem kell bemutatni, jó, hogy egy ilyen cool ötcsillagossal is bővült a város hotelkínálata a feszengősebb Duna-parti szállodák mellett, nem beszélve a hozzá tartozó étteremről, amely végre nem kizárólag a külföldi turisták kedvét szolgálja, hiszen a Sessions idealizált célközönsége – tanulva a pandémiából – elsősorban a belvárosi nyüzsgést kedvelő magyarok, amire egyébként a menüsor is erősen reflektál.
Mert egy szóval képtelenség jellemezni az á la carte íz- és összetevőkavalkádját, amiből választani lehetett. Nagyon ritka, amikor olyan étlap van előttünk, ahol minden fogás tartalmaz vegán, magyaros és kontinentális opciót, így az ételallergiákban szenvedők is kompromisszummentesen lakhatnak jól. Csak hogy konkrét példákat is említsünk a teljesség igénye nélkül: nehéz lesz választani a rozmaringos törökmogyoróval és almacsipsszel felszolgált, édeskés sült almaleves, vagy a marhapofával dúsított, hamisítatlan és nagyon tartalmas gulyásleves között – annyit súgunk, hogy aki ez utóbbit választja, egyből ugorhat is a desszertre.
Pedig kár lenne kihagyni az olyan főételeket, mint a rozé kacsamell – amit kérésre picit jobban is átsütnek szájhúzás nélkül –, és amit édesburgonyával, kelbimbóval, pikáns paprikakrémmel és porállagú mangalicaszalonnával élvezhetünk, de vegán asztaltársaim ódákat zengtek a fekete fokhagymával és thai curryvel ízesített karfioltempuráról is, ami nem egy tipikus, megúszós húsmentes étel, hanem egy kiadós, különleges, valódi vegán ízélmény.
És akkor beszélgessünk a desszertről, ami a jelenlegi a menü főattrakciója: a signature édességként fémjelzett finomságot Enzsöl Balázs cukrászzseni alkotta meg kétféle verzióban, ügyelve arra, hogy annak kinézete is hű legyen a szálloda és az étterem szellemiségéhez.
A gitár alakú csoda választható csokoládés-whiskys verzióban, ami mangós-maracujás töltelékkel készül, míg a málnás-pezsgős verziót fehér csokoládé borítja. Mindkettő isteni, az édességeket pedig persze lehet alkohol nélkül is kérni, csakhát minek?
A minden héten megújuló napi menü változatossága pedig a jelenlegi á la carte kínálat sokszínűsége mellett is gyönyörködteti mindazokat, akik szeretnék magasabb szintre emelni az ebédszünetben szerzett gasztronómiai élményüket. A Nagymező utcában található étterem a hangulatos baráti vagy üzleti ebédek mellett egy laza koktélozásra, vagy egy kései vacsira is remek választás, ha már a belváros azon részén található, ahol minden sarokra jut egy színház. Ezzel megoldódott az állandó kérdés, hogy előadás után hova tudunk még beülni az este méltó lezárásaként.