×

A Kempinski The Living Roomja a belváros egyik legjobb reggelizője

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 03. 17.

Bár sokan még mindig „csak” az ÉS Bisztróval azonosítják a Kempinski Hotel vendéglátó szekcióját, nem árt tudni, hogy az ötcsillagos szálloda lounge része, a kávéházi kultúra által ihletett The Living Room is várja vendégeit egy nagyon különleges reggeli kínálattal.

Van a mindig cool ÉS Bisztró, aminek imádjuk az állandó nyüzsgését, nyáron a teraszát, és az ételekben sem lehet csalódni, legyen szó reggeliről, ebédről vagy vacsoráról. Ráadásul a Fashion Streeten található utcafrontos bejáratnak köszönhetően szinte egyértelmű, hogy nem kizárólag a szálloda vendégei vehetik igénybe a gourmet kényeztetést. Ugyanez vonatkozik a Blue Fox The Barra, ahol az esti időszaké és persze a koktéloké a főszerep, de azért az italokat kísérő menü sem elhanyagolható.

Az viszont már nem annyira köztudott, hogy van egy másik gyöngyszeme a szállodának, mégpedig a The Living Room, amely a nevéhez hűen nyugodt, otthonos légkörrel várja a vendégeit, akik az utcáról besétálva ugyanúgy igénybe vehetik a több érzékre ható szolgáltatásokat, mint azok a szerencsés turisták vagy üzleti utazók, akik a Kempinskiben foglaltak szállást budapesti tartózkodásuk alatt.

Baráti találkozók, üzleti megbeszélések, zoom-meetingek, kávésbögrébe és teáscsészébe feledkezett bambulások – ezeket mind láttam, amikor néha-néha körbepillantottam, kiszakítva magam a nagyon kellemes reggeli élményemből, ahová Dudás Ildi, a szálloda PR igazgatója hívott meg. A The Living Room a nyugalom szigetét jelenti a belváros mindig nyüzsgő forgatagában, mindezt ötcsillagos körítéssel, de mégis feszengés nélkül, és akkor még nem beszéltünk arról a különleges és unikális á la carte kínálatról, amit Bárdos Péter Executive Sous Chef alkotott meg annak érdekében, hogy teljes legyen az élmény akár reggelizni, akár ebédelni vagy vacsorázni szeretnénk.

– Nincs értelme – mondta –, a lehetetlent nem hiheti el az ember!

– Szerintem nincs elég gyakorlatod – mondta a Királynő. – Én a te korodban naponta félórán át csak ezt gyakoroltam. Volt úgy, hogy már reggeli előtt hat lehetetlen dolgot elhittem.

Ezzel a találó Lewis Caroll idézettel indul az étlap, és valóban: amikor elénk kerülnek a külsőre is csodálatos reggeli fogások, mi is úgy érezhetjük magunkat, mint Alice Tükörországban. De ne rohanjunk előre, mert hogy nem volt olyan egyszerű választani a jobbnál-jobb fogások közül. Az étlap tartalmaz három komplett menüt is, egy friss franciás, egy energiadús sportos és egy tipikus, kiadós angolos ételsort, persze minden elem külön is rendelhető. Csak hogy a legizgalmasabbakat említsük a teljesség igénye nélkül: a The Living Room Benedict a szálloda pékei által hajnalban készített friss kenyérre kent isteni avokadókrémből áll, erre helyezték a tökéletesre főtt legendás Heppenheimer tojást, majd megbolondították egy kis kecskesajttal és aszalt paradicsommal. Tökéletes. Vegánoknak pompás választás a csak első hallásra egyszerűnek tűnő gombás toast, amit a házi kenyér, a humusz és a pesztó dobnak fel úgy, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaljuk utána.

Az édesszájúaknak (és azon szerencséseknek, akik semmilyen ételintoleranciával nem küszködnek) kihagyhatatlan az eredeti  french toast, aminek az alapja a házi készítésű kalács, megbolondítva egy kis karamellel, mascarponéval és friss bogyós gyümölcsökkel. Csodálatos.

Az a koncepció, hogy nincs koncepció

A reggeli közepén az asztalunkhoz ült Bárdos Péter is, aki olyan szenvedéllyel és lelkesedéssel mesélt a menü megálmodásáról az alapanyagok kalandos beszerzésétől kezdve az ehető virágok történetén át a végeredmény megvalósulásáig, hogy már az meghozza az ember étvágyát. Persze a kóstolás pillanata semmihez sem fogható egy éhes reggelen, amikor van idő kiélvezni az ízeket, mert nem kell rohanni sehová. 

A séf elmondta, hogy a The Living Room unikális atmoszférájának köszönhetően mind a reggeli, mind a napi á la carte megalkotásánál több tényező is szerepet játszott: legyen kiadós is, vegán is, egészséges is, de nosztalgikus is, mindezt egy kis fine dining beütéssel, ha már a laza, bisztrósabb jelleget úgyis megtalálhatjuk az ÉS-ben. Az eredmény? A séf olyan menüt komponált, amit legszívesebben az elejétől a végéig végigkóstolnánk.

Ha neked is a reggeli a kedvenc étkezésed, és olykor szereted megadni a módját egy csepp luxussal is megfejelve, akkor irány a Kempinski Hotel Corvinus különleges „nappalija”.