×

Burberry: megjelent a brit divattörténelem bibliája

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 03. 21.

252 oldal, 200 illusztráció, 165 év történelem. A brit luxusmárkának nyilván van mit mesélnie.

A Printa idei tavaszi-nyári kollekciója két fogalomból inspirálódott, a kreativitásból és a praktikumból.

A Burberry kiadta a Burberry című könyvet, amely 252 oldalon, 200 illusztrációval és képpel mutatja be a brand 165 éves történetét. A könyvet Alexander Fury, az AnOther Magazine divatrovatának szerkesztője és a Financial Times férfiruha-kritikusa kommentálta, amely öt fejezetre tagolva dokumentálja a márka fejlődését, vagyis azt, hogyan vált egy kis családi vállalkozás a brit divat globális nagyhatalmává.

Röviden: minden a dél-angliai Basingstoke-ban kezdődött 1856-ban, amikor Thomas Burberry, egy gyümölcsöskertész és farmer fia megalapította a Burberry & Sons céget azzal a szándékkal, hogy olyan ruházatot hozzon létre, amely megvédi az embereket a zord brit időjárás viszontagságaitól. A vállalat generációról generációra, kreatív igazgatóról kreatív igazgatóra fejlődött, megőrizve erős identitását, amely több mint egy évszázada a brit divat szinonimája.

A Burberry a kreativitás, a felfedezés, az innováció és a közösségépítés története, és mindezek továbbra is a márka középpontjában állnak. Ez a könyv a vállalat rendkívüli örökségének panorámáját mutatja be, amely megérdemli, hogy széles körben ünnepeljük, hiszen ez a legendák archívuma is egyben.

Így nyilatkozott Carly Eck, a Burberry-archívum kurátora és az előszó szerzője. A kiadványban persze nemcsak olyan legendás alakokról van szó, mint Roald Amundsen és Ernest Shackleton felfedezők, V. György király, vagy olyan tervezők, mint Christopher Bailey és Riccardo Tisci. Egy fontos fejezetet szenteltek a márka kódjainak: a gabardine-tól a tartánig, a ballonkabáttól a lovasokig és a Burberry logójáig, amelyet a londoni Wallace Collectionben kiállított 13. és 14. századi páncélok ihlettek, és amelyet Daniel Lee, a márka jelenlegi kreatív igazgatója nemrég újraértelmezett.

Divatrajongók figyelem, a Burberry március 28-tól lesz kapható a Burberry és az Assouline weboldalán és üzleteiben 195 eurós áron.

Fotók ©Burberry