×

Ruhák ananászlevélrostból, bambusztextilből és régi halászhálókból

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 04. 9.

Az EVELINFINK is bemutatta a 23/24-es őszi/téli kollekcióját, amelyet ezúttal nem a BCEFW, hanem egy privát show keretein belül tekinthettünk meg a Corinthia Budapestben. 

Fink Evelin kollekciója a COURAGE nevet viseli, ami a jelen és jövő kihívásaival szembeni bátor, reziliens hozzáállást szimbolizálja. Folyamatosan új kihívásokat tartogató jelenünkkel és jövőnkkel csak tudatosan, optimistán, és önmagunkkal összhangban tudunk lépést tartani.

Reziliencia, bátorság, innováció

A show részeként a tervező megosztotta a közönséggel az aktuális kulisszatitkokat is. György-Horváth Zsuzsa, az est háziasszonya első kérdésként természetesen az inspirációforrás iránt érdeklődött. 

„Nagyon sok mindenből lehet inspirálódni, a természetből, az építészetből, a saját életutamból is akár, de ez a kollekció jelenleg leginkább a mindennapi történések hatásaira reflektál. Annyira változó a világunk, hogy azt gondolom, kell egy belső hajtóerő, hogy az akadályokat bátran tudjuk venni. Nekem ez az alkotói folyamatban mutatkozik meg: elkezdtem az eddig használt textilek – hernyóselyem, gyapjúszövet, kasmír és bőr – mellett az új technológiai lehetőségek adta anyagokat használni, mint például az ananászlevélrostból készült textil. Ez ilyenkor egy folyamatos kísérletezés, hogy az új anyagokból milyen formákat tudok létrehozni, és azt később hogyan tudjuk kivitelezni.”

A beszélgetést követően a divatbemutató felvezetése a nagyon fiatal, még csak tizenöt éves hegedűművész, Teo Gertler feladata volt, aki előadásával igencsak feldobta a hangulatot, előkészítve a modellek kivonulását, amelyhez a zenei aláfestést már Tigran Vardanjan DJ és producer különleges hangzású mixei biztosították.

Ahogy Evelin említette, a bátorság az, amit a kollekció darabjai képviselnek, így viselői akkor is bátran néznek a jövőbe, ha az éppen kiszámíthatatlannak látszik. Ez nemcsak a határozott szabásmintákban, hanem az árnyalatokban is megmutatkozik, hiszen Evelin a színekkel mindig reflektál az anyagokra is.

Fenntarthatóság a kezdetektől

A monokróm szettek mellett a Mars asztrovöröse és az intenzív, galaktikus kék, mint a felfedezés és a határtalanság szimbóluma dominálnak. És ha már divat, nem lehetett nem beszélni a fenntarthatóságról sem, amiről a tervező a következőképpen nyilatkozott:

„A fenntarthatóság nagyon divatos szó lett manapság, de az az igazság, hogy nekem a kezdetektől fontos volt, hogy olyan anyagokat használjak, amelyekkel minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyok magam után. A természetesség jellemző az anyagokra, és az innovatív, új technológiák adta lehetőségeket is mindig kihasználom. Szintén ilyen új anyag az újrahasznosított bambusz- és gyapjúszövet, de készítettem ruhát régi halászhálóból újrahasznosított textíliából is.”

A kampányfotókat az alábbi galériára kattintva csodálhatjátok meg!