×

Kiakadtak a Harry Potter-rajongók, érkezik a sorozat!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 04. 17.

Pár napja futótűzként terjedt el a hír, miszerint érkezik a sokak által imádott Harry Potter sorozatváltozata az HBO Maxra. A fogadtatás elég vegyes volt. 

Íme minden, amit tudni kell a sikersorozat következő évadáról, amelynek forgatása már 2022-ben kezdődött.

A J.K. Rowling megasikerű könyvén alapuló Harry Potter sorozatról szóló hírek először április 3-án szivárogtak ki, de mostanra már megerősítették a részleteket is. A fogadtatás igen vegyes volt. Voltak, akik megörültek, hogy nosztalgiázhaznak egy kicsit, visszarepülve a varázslóvilágba, és voltak olyanok is, akik egyszerűen nem értették, mi szükség van erre. Ami azonban a leginkább felháborította a fanokat, az az, hogy

egyetlen szereplő sem lesz a filmekből, azaz teljesen új szereplőgárdával startol el a sorozat.

A régi szerepkőgárda bizonyára nagyon fog hiányozni a sorozatfanoknak.

Minden évad a könyvsorozat egy-egy részén alapul majd – amit Warner Bros. Discovery „évtizedes szériaként” jellemzett – vagyis, ha minden igaz, minden évben kijön majd egy újabb évad. Ha attól féltek, hogy a sorozat eltér majd a könyvektől, vagy esetleg nem lenne elég részletes, akkor aggodalomra semmi ok, ugyanis az írónő ezt megcáfolta! 

Fontos számomra az HBO Max elkötelezettsége a könyveim teljességének megőrzése iránt, és alig várom, hogy részese lehessek ennek az új adaptációnak, amely olyan mélységet és részletességet tesz lehetővé, amelyet csak egy hosszú televíziós sorozat tud nyújtani.

Mondta Rowling, aki mellesleg a sorozat producere is lesz. „Nagy örömünkre szolgál, hogy lehetőséget adhatunk a nézőknek, hogy egy teljesen új módon fedezzék fel Roxfortot” – mondta Casey Bloys, az HBO & Max Content vezérigazgatója. „A Harry Potter szinte már egy kulturális jelenség, és egyértelmű, hogy a varázsvilág iránti szeretet és vágy kitartó. A Warner Bros. Televisionnel és J.K. Rowlinggal együttműködve ez az új Max Original sorozat mélyen elmerül az ikonikus könyvek mindegyikében, amelyeket a rajongók ennyi éven át folyamatosan élveztek.”