×

Nyaralás luxuskivitelben: mondjatok igent a kényelemre!

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 7.

Nyaralni sokféleképpen lehet. Kaviárt és drága pezsgőt szürcsölgetve valamelyik ötcsillagos szállodában, vagy szelíden és családiasan, csendben és nyugalomban valahol a természet közelségében. Sokan azonban nem tudják, hogy a kettő nem zárja ki egymást. A luxus pedig nem feltétlen azt jelenti, amire elsőre sokan asszociálnak. Legyél a pároddal, a családdal vagy ismerősökkel, megfizethető luxuskörülmények között is szert tehettek a természet lágy ölelésére, és akár teljesen elbújhattok a világ elől.

A minőségi kikapcsolódás titka: ízlések és pofonok

A minőségi kikapcsolódásnak több formája is létezik: legyen az aktív vagy passzív pihenés. Ugyanúgy feltöltődhettek egy egész napos napozásban és semmittevésben, de egy fárasztó és fizikailag megterhelő túrázás is feltöltődést jelenthet, attól függ, ki milyen személyiség és mire vágyik. Valaki pont azt várja, hogy napokig, hetekig ne legyen semmi dolga, míg más bakancslistát állít a szabad helyekre a naptárban. A sportolás is idetartozhat: futni egy jót a tengerparton egyeseknek nagyobb élmény, mint a wellnesszrészlegen szaunázni.

Luxus vagy nem luxus?

A luxus nem valami ördögi dolog, amit csak a kiváltságosak, szerencsések és gazdagok engedhetnek meg maguknak. Sőt, a luxus és a „szerény” életmód összeköthető. Például sátraznátok, de nem szeretnétek rovarokkal és bogarakkal együtt aludni? Erre is van megoldás. A luxust ugyanis szinte bárhol meg lehet teremteni, legyen szó prémiumsátorról, ötcsillagos szállodáról vagy privát hajóról, például egy yachtról.

Tippek az igazi luxusnyaraláshoz

Az igazi luxusnyaralás az, ahol szó szerint semmiből sem szenvedtek hiányt, és még egy kis extrát is kaptok.

Ami fontos, hogy jussatok közös nevezőre, kinek milyen igényei, személyes preferenciái vannak. Vagy éppen lépjetek ki a komfortzónátokból közösen, és próbáljatok ki új, de annál kényelmesebb, izgalmasabb dolgokat!

Ötcsillagos hotel, wellnessz és az igazi passzív kikapcsolódás

Aligha kell bárkinek bemutatni, mint nyaralási lehetőség. Az ötcsillagos hotelekben minden van, ami szem-szájnak ingere. Az elsőrendű szobától kezdve a wellnesszig, a páratlan gasztronómiai élményekig és akár a csodálatos panorámáig élvezhetitek az itt töltött napokat. Válasszatok olyan helyet, ami kitűnik a tömegből, és valamilyen pluszt ad számotokra. Legyen az akár egy különleges tematika, például szaunaprogram vagy páros masszázs lehetősége a párotokkal. A lehetőségek tárháza igen széles. 

Glamping, avagy kempingezés luxuskivitelben

Aki szereti, vagy inkább szeretné a sátrazás élményét, de számos zavaró tényező miatt mégis vannak fenntartásai, a glamping jelenti a tökéletes választást. Ez lényegében a kempingezés luxuskivitelben. Hiszen nincsenek hívatlan vendégek, mint rovarok és bogarak, vagy éppen a kemping közepén kihelyezett közös fürdőhelyiséget sem kell igénybe venni. Hiszen minden van helyben, kényelmes és esztétikus körülmények között. Kint pedig a természet, a szabad élet hangulata tárul elétek.

Luxus lakóautó: vakáció, utazás és kalandok egybekötve

A lakókocsizás élménye sosem megy ki a divatból, sőt egyre többen találnak rá újra. Teljesen céltalanul, a sorsra bízva magatokat is nekivághattok a nagyvilágnak. Akár olyan helyeken is megállhatok, amikről még a Google sem tud. Csak figyeljetek oda a helyi szabályozásokra, hol van lehetőségetek letáborozni. A felfedezés élménye mellett végtelenül kényelmes és izgalmas nyaralási forma. Ma pedig már luxus lakóautót is könnyen bérelhettek, amiben minden alapvető felszerelés megtalálható, ami egy átlagos háztartásban is.

Luxusyacht

Valószínűleg mindenki látott már yachtot testközelből, kívülről. Vagy éppen a filmekből. Egyesek talán úgy gondolnak erre a lehetőségre, mint az abszolút megfizethetetlen kategória. Pedig nem minden esetben az, és mindenkinek ki kellene próbálnia. Amellett, hogy a hatalmas fedélzeten szürcsölhetitek a koktélt és ehetitek a kaviárt, még izgalmas, kalandos utazásokban is lehet részetek szerte a világban. Mi biztosak vagyunk benne, ha valaki megtapasztalja a yachtozás élményét, szerelembe esik.

A jól ismert budapesti luxusszállodának, a Ritz-Carltonnak is van saját yachtja, ami szeli az óceánokat úgy, hogy közben luxusszínvonalú lakosztályokban pihenhettek. Legyetek épp a Karib-tengeren, a Földközi-tengernél, vagy Észak-Európánál, Michelin-csillagos séfek fogják készíteni nektek az ebédet, majd ezt követően a spa-részlegen pihenhettek.

Privát vitorlás

Egy fokkal szelídebb élmény, ugyanakkor sokkal kalandosabb, izgalmasabb a vitorlázás. Nem kell hajótulajdonosnak lennetek, mert könnyedén bérelhettek vitorlást. Ha a hajókázást is másra bíznátok, akkor a vitorlás mellé béreljetek fel egy kapitányt is, így tényleg csak élveznetek kell az utazást.

Ha teljesen magatokra, a hajóra és a vizekre szeretnétek bízni magatokat, a vitorlásjogosítvány megszerzése sem akkora ördöngösség. A vitorlásbérlés szempontjai közé tartozik, hogy valaki a fedélzeten a megfelelő papírokkal rendelkezzen.

Béreljetek szigetet!

Ez már talán tényleg meredeken hangzik, pedig miért is ne: béreljetek saját szigetet, ha valami igazán különlegeset szeretnétek! Akár a privát vitorlással kikötve. Így a szabadság minden létező elemére szert tesztek, amiről korábban álmodni sem mertetek volna. És nem valami lakatlan szigeten kell majd törnötök a kókuszt, hanem valódi luxuskörülmények várnak rátok.

Álmodjátok meg, utazzatok el!

Létezik egy közmondás, miszerint mindent ki kell próbálni. Kilépni a komfortzónából és hasonlók. De ha „csak” egy menő ötcsillagos szálloda erkélyén bontanátok pezsgőt és pihennétek, azzal sincs baj. Ha pedig a hajós kalandokat választjátok, egy nap talán már lesz kedvenc szigetetek, vagy épp minden nyáron a Balatonon fogtok vitorlázni a szélben ahelyett, hogy a parton aludnátok át a nappalokat.

Fotók: Freepik