×

A Zegna SS24 kollekció egy óda a nyári stílushoz

ENGLISH VERSION IS AVAILABLE
by
2023. 06. 21.

A létezés és a viselkedés könnyedsége – szól a Zegna SS24 kollekció szlogenje. A l’Oasi di Lino a stílus végtelen kombinációját kínálja a lenvászon ezer változatának dicséretével.

Elképesztő fluiditása miatt az egész Zegna SS24 kollekció szolidnak és fényűzőnek tűnik. De a részletekben rejlő feszültség, a színek gazdagsága és a végtelen kombinációk szabadsága egyáltalán nem szolidak.

A Zegna kreatív igazgatója, Alessandro Sartori mindig megtalálja a módját, hogy valami egészen eredetit és hiteleset alkosson, és most nem csak a ruhákról beszélünk. A Zegna SS24 kollekció bemutatójának helyszínéül sem véletlenül választotta a milánói Piazza San Fedelét, de nem is ez volt a lényeg. Mivel az egész kollekció a lenvászonra épül, így a területet egészen pontosan 192 darab nyers vászonbála vette körül. A stílusos körítés persze jóval túlmutatott a szimpla dekoráción. A bemutatót követően a bálák ugyanis visszakerülnek a gyárba, ahol a l’Oasi di Lino (lenoázis – olasz) névre keresztelt, Zegna SS24 kollekció darabjaihoz fogják felhasználni őket. Ezzel is jelezve a Zegna értékeit és elkötelezettségét a körforgásos divat iránt. Ez a körforgás pedig nemcsak a backstage-ben valósul meg, hanem a színpadon, pontosabban a kifutón is. A Zegna SS24 kollekció szettről szettre olyan lookokat prezentált, amelyek kiegészítették, folytatták és felelevenítették egymást.

„A Zegnánál folyamatosan újragondoljuk, hogy milyen legyen egy hatékony ruhatár. A cél, hogy egy olyan elemekből álló rendszert hozzunk létre – felsők, alsók, kiegészítők –, amelyek kombinálhatóak és egyedi stílust képviselnek. Az egyenruha eszméje pont a túlzott egységesség elengedésére ösztönöz. Az öltöny, mint egymáshoz illő zakó és nadrág együttese többé nem érvényes. Ma már minden mindennel és mindenhez megy, és ez felszabadítja a vásárlót, aki játszhat a formákkal és árnyalatokkal.”

A súlyos textúrák ellenére pedig az eredmény még mindig könnyű és nyárias. Ez a Zegna mesteri tudása, amellyel a divatház ismét megalkotta a tökéletes nyári ruhatárat

Fotók ©Filippo Fior/GoRunway